Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
обратите пажњу

Водоинсталатери кажу: Ствари које у дому не смемо да радимо!

Брига о цевима у домаћинству врло је важна, а она укључује и знање о томе шта чинити, односно шта никад и ни по коју цену не треба чинити, како би ваш дом био сув и сигуран.

1611672598_plumber-2788336_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Зато су професионални водоинсталатери открили које су то ствари које никад не раде код куће, како би продужили живот својим цевима.

Прочитајте још: Основна правила за прање постељине: Једно сви морамо да поштујемо

Људи морају да припазе на одводе у њиховим кућама. То значи да морају редовно да проверавају притисак воде, поправљају оштећења на цевима и мењају покварене/поломљење делове на местима где вода цури. Но, најважније од свега је избегавање понашања које ће водити до оштећења.

1. Не бацајте влажне марамице у тоалетну шољу

Иако можда на паковању влажних или дечјих марамица пише да можете да их баците у wц шољу, истина је да постоје само две ствари које нису течне и које могу да се баце тамо - једна од њих је тоалет папир, а друга, знате већ. Све остало, од женских уложака до папирних убруса, зачепиће цеви. Можда се то неће догодити одмах, али у перспективи сигурно хоће. Ти предмети могу да запуше цео канализациони систем, а проблем може да ескалира до озбиљног угрожавања јавног здравља. Марамице стога, радије баците у смеће.

Фото: Депосит

Не одлажите решавање проблема
Нико не жели у задњи час да се одрекне планова за викенд зато што му је пукла цев. Али, ако се пробудите и испод машине за веш откријете омању локвицу воде, мудро би било да се одмах позабавите тим проблемом.- Ако мислите да вам негде цури вода, свакако то проверите пре него што ситуација постане још гора - закључио је он истичући да се такви проблеми неће решити сами од себе и да захтевају помоћ стручњака

2. Не користите опасне хемикалије

- Ако рутински сипате у одводе куповно средство за отпушавање цеви, одмах престаните. Не само да нису ефикасни, него нагризају материјале - каже Тери Оши, главни водоинсталатер у компанији "Рото - Роотер" из Њујорка.

Прочитајте још: Мајка открила: Ове предмете ОДМАХ БАЦИТЕ и избегните нагомилавање ствари

Истиче да те хемикалије могу буквално да спале цеви, али и вашу кожу ако их дотакнете. А шта нам је онда чинити у случају зачепљења? Потражите ензимска средства за отпушавање одвода који су обично сигурни, а можете да покушате и са специјализованим алатом попут дугачке жице.

- Ипак, никако немојте да покушавате да отпушите одвод металном вешалицом јер она може да оштети цеви и да проузрокује низ нових проблема попут цурења, ломова, лошег мириса и инфестације наметника - упозорава Малдер.

3. Не бацајте масноће у одвод

- Ако сте управо испржили сланину и желите да се решите масноће, можете то да учините на више начина. Ипак, просипање масноће у судоперу дефинитивно није међу њима - истиче Малдер.

Охлађену масноћу баците у смеће или још топлу преспите у посуду коју ћете бацити.

Прочитајте још: Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године

Масноћа ће се наталожити по цевима и на крају довести до зачепљења одвода. Уз то, у канализацији се меша с осталим отпадним материјалом попут влажних марамица које тамо нису ни требале да се нађу. То ствара наслаге отпада, а енглески службеници објавили су проше године да су у канализационом систему пронашли такав отпад дугачак чак 60 метара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas