· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

ВРЕДИ ПРОБАТИ: Данас припремамо домаћу саламу шункарицу (ФОТО/ВИДЕО)

Декоративно, а преукусно!

1611733850_20210126_135439.jpg
Фото: Приватна архива

Потребно је:

  • 600 гр свињске коленице
  • 300 гр од свињке плећке
  • 200 гр шунке
  • 1 главица црног лука
  • зрна бибера
  • со, ловоров лист
  • по жељи 2 јаја
  • пластична флаша
  • 1/2 кесице желатина (5 гр)
  • 1 главица белог лука

Прочитајте још: ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

У лонац ставити да се кува месо. Додати главицу лука, ловоров лист, зрно бибер и соли по жељи. Кад се месо скува и остане мало течности месо исећи на крупне делове, па у њега убацити издробљен бели лук. Све добро измешати.

Фото: Приватна архива

Флаши исећи горњи део, па месо послагати у округлу или четвртасту флашу. У течност још топлу растворити желатин и сипати у флашу. Добро протрести да течност падне на дно. Течност треба благо да покрије месо.

Прочитајте још: За доручак, ручак или вечеру: Сјајне пуњене слане корпице (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Покрити флашу кесом (може од замрзивача) и ставити у фрижидер до сутрадан, бар 12 сати да се стегне. 

Прочитајте још: Прва по укусу и квалитету: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Маказама исећи флашу и пажљиво извадити саламу и оштрим ножем сећи парчад по жељи. Ја сам у средину ставила и кувана јаја. Предобар укус деркоративно и може да стоји у фрижидеру пар дана. Уживајте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.