Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИТКО ТЕЛО

Време је за ДУГИНУ дијету којом се МРШАВИ 8 килограма и јача ИМУНИТЕТ

Месечно се губи од четири до осам килограма, па је ово одлична дијета за оне који желе да дотерају линију.

1600939774_DuginaDijeta.jpeg
Фото: Пексел
Oglas

Дијету са обиљем вожа, поврћа и житарица, а ниским садржајем масти осмислио је нутрициониста Нејтан Приткин како би помогао дијабетичарима да нормализују шећер у крви без употребе инсулина.

Суштина дијете је да редукује масноће - дозвољено је само 10 одсто дневне енергетске потрошње. Дозвољено је и 10 одсто протеина, а повећава се количина намирница које садрже сложене угљење хидрате или су богате биљним влакнима.

Уместо белог брашна
Бело брашно се не једе, већ: просо, јечам, зоб и смеђи пиринач.

Прочтитате још: САСИ вода топи сало са СТОМАКА: Брзо ћете имати мање 8 килограма и танан СТРУК!

У овој дијети јеловник се састоји од три главна оброка и две ужине, а јесен је савршено време да се држи дугина дијета. Једу се поврће, воће и житарице. Јесен обилује овим намирницама и сада су најукусније и најсвежије.

Једу се три оброка и две ужине: воће, поврће и житарице. Риба се једе три пута недељно.
Свеже Фото: Депозит

Од поврћа се највише једу бундева, кромпир, лук, купус и паприке, а од воћа јабуке, крушке, банане и јагоде. Када се ово воће и поврће стави на сто добија се дуга прелепих боја. Честим оброцима се смањује осећај глади и умањује жеља за масном храном. Месо може да се једе, јунетина и пиелтина, али у мањим количинама, док рибу треба јести најмање три пута.

Када се намирнице ставе на сто добије се права дуга дијета, јер све треба да буде сочно и свеже!

Оваквом исхраном се мршави и у исто време јача имуни систем! Месечно се губи од четири до осам килограма, па је ово одлична дијета за оне који желе да дотерају линију. Аутор дијете Приткин тврди да се упоредо побољшава здравствено стање и може да се излечи артеросклероза, ангина пекторис, хипертензија, проширене вене, тромбоза, дијабетес, хемороиди, камен у жучној кеси, остеопороза...

Прочитајте још: Нису важне КАЛОРИЈЕ, него ОДАКЛЕ долазе, а ШЕЋЕР ствара жељу да се још ВИШЕ ЈЕДЕ

Приоритет треба да имају јабуке Фото: Пиксабеј

ПРВИ ДАН

Доручак:

Сок од шаргарепе, 3-4 кришке тоста, 20 грама содијон сира и кашика пшеничних мекиња потопљених у децилитар јогурта.

Ручак:

Кукурузна чорба са киселим млеком, кромпир пире, грашак и шаргарепа (динстани на води), 100 грама рибе и салата од ренданог купуса зачињена лимуновим соком.

Вечера:

Пита од купуса, кувано јаје и чај од јечма заслађен медом.

ДРУГИ ДАН

Доручак:

Чаша обраног млека, каша од јечма и парче тоста.

Ручак:

Чорба од поврћа, динстрана боранија са шаргарепом, барен интегрални пиринач, 100 грама белог меса и салата од куване цвекле.

Вечера:

Чаша јогурта, 2-4 кришке тоста и 50 грама младог сира.

Прочитајте још: ЗГРЕШИЛИ сте током лета, али ту је ЛУДАЈА ДИЈЕТА која скида 7 килограма за 2 недеље!

Ужина
Ужина је сваког дана иста: воће, свежа салата или шака орашастих плодова.

ТРЕЋИ ДАН

Доручак:

Пола грејпфрута, палента са соком од јабуке и зелени или неки биљни чај.

Ручак:

Чорба од шампињона, посна сарма и 3 кришке интегралног хлеба.

Вечера:

Пица од кукурузног гриза и чаша јогурта.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas