· · Коментари: 0
ЗАШТИТА ЗДРАВЉА

Време је за пролећно чишћење дома: Направите сами спреј за УБИЈАЊЕ ГРИЊА у душецима и јастуцима (РЕЦЕПТ)

Први сунчани викенди савршено су време за потпуну генералку дома...

1621617660_Depositphotos_120745470_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Пролећна генералка је нешто што је сваком дому потребно, ма колико да га редовно одржавате. Такође, посебно је битно да водимо рачуна која средстав користимо јер она могу утицати на здравље наших укућана.

Прочитајте још: Најукуснији СУТЛИЈАШ у новом издању - Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Есенцијална ароматична уља су једно од најмоћнијих средстава против гриња. Ово су установили египатски научници саУниверзитета Александрија, есенцијална уља су одлична у борби против невидљивих, али опасних гриња које живе у постељини, теписима, намештају и завесама и ту остављају свој алергени измет.

Прочитајте још: МАСТ ИРВАСА, СИРОВО КОЊСКО МЕСО, СЛАНИНА: Да ли бисте пробали сладоледе са ОВАКВИМ УКУСИМА?

Састојци:

  • 700 милилитара воде
  • прскалица, распршивач
  • етерично уље каранфилића или еукалиптуса

Припрема домаћег препарата за чишћење:

За природни спреј против гриња, у воду додајте 20 капи једног или другог етеричног уља и промешајте их у прскалици. Спреј користите на тапацираним деловима намештаја које не можете иначе прати.

За постељину, пресвлаке и друге предмете које често перете, користите уље тако да неколико капи ставите у дозу за детерџент пре него што сипате прашак.

Прочитајте још: Да ли сте знали које алкохолно пиће иде уз ТИРАМИСУ: Кремасти колач који никога не оставља равнодушним? (РЕЦЕПТ)

За уништавање гриња у тепиху, ставите у сода бикарбону 10 капи овог есенцијалног уља и кроз сито полако поспите по целом тепиху. Причекајте око пола сата, па усисајте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.