Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШАРЕНИЛО

Врт је утонуо у ЈЕСЕЊУ МОНОТОНИЈУ? Не мора тако да буде! Засадите ове ЗИМСКЕ БИЉКЕ и унесите ШАРЕНИЛО

Сезона баштованства не мора да се заврши са првим данима мраза.

1603814634_Depositphotos_339947840_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Чак и током најхладнији дана у години, постоје биљке које могу бити у вашем дворишту и својим ведрим бојама вам улепшавати свакодневицу. Од једногодишњих до вишегодишњих биљака којима зима као да нешто нарочито и не смета, чак и када температуре падну врло ниско.

Да бисте уживали у њиховој лепоти и опојним мирисима, важно је да их засадите у земљу док тло још није превише смрзнуто. А које су то биљке, погледајте у наставку:

ВИСИБАБА

Сви знамо ко су весници пролећа. Ако волите ово беличасто цвеће, које сте вероватно још као деца волели да берете и носите мајци на поклон, сада је тренутак да их посадите. Висибабе (сноwдроп) се појављују крајем зиме, док је заправо снег још увек присутан одакле и потиче име ове биљке на енглеском језику. Предивно изгледају у минималистичким вртовима и дуж ивице стазе у дворишту.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Савети за ЧУВАЊЕ БИЉАКА током ЗИМСКИХ месеци

КУКУРЕК (ХЕЛЛЕБОРЕ)

Ово предивно цвеће које се често назива и дивљом ружом, креће да цвета средином и крајем зиме, у зависности од климатских услова. Иако изгледа јако крхко у питању је врло издржљива биљка која може да поднесе врло интензивну зиму. Изненадиће вас својом појавом док је снег још увелико присутан.

Фото: Депозит

Прочитајте још: УШУШКАЈТЕ кактусе и урадите још неколико ствари како би БИЉКЕ ПРЕЖИВЕЛЕ ЗИМУ

ЈАПАНСКА АНДРОМЕДА (ПИЕРИС ЈАПОНИЦА)

Стотине ситних звонастих цветића вијугаво постављених на нежној стабиљки увеселиће ваш врт током зиме. Када крене да цвета Јапанска Андромеда ће изгледати предивно и богато недељама. Лако ћете јој пронаћи место у свом врту, у неком осамљеном углу где ће њен зимзелен грм да испуни дати простор.

Фото: Депозит

Прочитајте још: БИЉКЕ вам не успевају: Ови знакови указују на то да их ПРЕВИШЕ ЗАЛИВАТЕ

ХАМАМЕЛИС (WИТЦХ ХАЗЕЛ)

Ако волите ведре боје Вештичији лешник или Хамамелис је савршен избор за вас ове јесени. Пријатно ћете му се обрадовати на голим гранама средином зиме, када су климатски услови неумољиви. Постоји више врста ове биљке, тако да будите пажљиви да одаберете зимску цветајућу сорту.

Фото: Депозит

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas