Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗА КИШАН ДАН У КУЋИ: Заборављене дечје игре које смо сви обожавали!

Како се данас не иде у школу, и каконекада временске прилике не дозвољавају да се борави у двориштима ина игралиштима, подсећамо Вас на игре које би могле да се играју у кући и које су некада испуњавале наше дечје дане.

1629787786_igre.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Ћораве баке

Потребан је импровизовани повез за очи, добро расположење, соба у којој нема много намештаја и  све је спремно за забаву.

Чика Мика

На папириће се запишу називи - судија, лопов, чика Мика, и остави се онолико празних папирића колико има осталих играча. Чика Мика мора да препозна лопова који му је ''украо бика''. Ако погоди ко је ''лопов'', судија одређује казну за лопова; ако неког погрешно оптужи, сам мора да буде кажњен. Апелујемо само да казне не буду сурове већ креативне.

На слово, на слово

Замислите предмет који је у соби, кажете осталима слово којим почиње и чекате да се неко досети истог предмета. Тражите скривене и неочигледне предмете и уживајте док другима погледи лутају по сваком кутку собе.

Хватајте се рибице

Ово је варијација на игру ''На слово, на слово''. Неко каже ''Хватајте се рибице велике и мале, на слово на слово..!'' и онда сви траже предмет у соби на изречено слово. Ко се последњи ухвати за предмет који почиње тим словом, изгубио је.

Занимљива географија

Нису потребна нека детаљнија упутства. Напишите категорије - град, држава, планина, а можете бити и инвентивни па додати и неке нове: слаткиш, бенд, јело. Освежићете и тестираћете знање, разбићете и монотонију кишног дана.

Пантомима

Објашњавање појмова без речи може бити генијално. Играње у тиму је додатак који може појачати забаву, као и ограничавање времена за задатак.

Дан - ноћ

Иако школска игра, може да буде забавно играти је и у ''кућним клупама''. Кад онај који одређује викне ''Дан!'', глава је горе. На команду ''Ноћ!'' спушта се. Само пазите да приликом смене из дана у ноћ не ударите главу јер се игра седећи за столом!

Масне фоте

И на крају, остају најгенијалније - масне фоте. Предлоге задатака оставићемо Вашој машти, али можда је ипак данас најгори задатак отићи до продавнице по слаткише.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas