Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
породица

ЗА РОДИТЕЉЕ: Ево шта треба да чините сваког дана како би се ваше дете осећало вољено

Оно што је сигурно је то да не желите да вас деца памте као нервозне, незаинтересоване, строге и хаотичне родитеље који никад за њих нису имали ни времена ни стрпљења.

1617099321_Depositphotos_170923260_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Па опет, поставља се питање како у свету који вам не оставља превише времена ни за вас саме, пронаћи довољно снаге да се повежете са својом децом и посветите им пажњу коју заслужују? Време брзо пролази, и све оно што вам је данас било важно да завршите било у погледу посла или кућних активности, сутра престаје да буде важно. С друге стране оно што остаје важно је начин на који вас ваша деца доживљавају. Како би се ваше дете осетило вољено нису вам потребни велики гестови, већ мале ситнице које стварају магију.

Прочитајте још: Како да знате да је беба срећна и здрава? Пратите следеће СИГНАЛЕ

Реците им да их волите сваког дана

Питајте дете како је провело свој дан
Створите леп ритуал при одласку на спавање и затражите од детета да вам детаљно преприча свој дан. Питајте га шта му се догодило лепо, на шта је било поносно, да ли га је нешто растужило или наљутило. Такође поделите са дететом и оно што сте ви радили тог дана, како бисте га подстакли да вам прича о својим осећањима и мислима.

Не дозволите да се ваша деца питају да ли заслужују вашу љубав. Реците им да их волите сваког дана и колико сте срећни што су део вашег живота. Једноставне фразе попут "волим да проводимо време са тобом", или " ти уносиш толико радости у мој живот" могу детету поправити дан до невероватних размера. Оно изнад свега жели да га његови мама и тата воле.

Причајте лепе ствари о својој деци другим људима

Нагласите њихове нове идеје, лепе гестове, забавне тренутке које су имали. Ово ће у великој мери утицати на њихово самопоуздање и учиниће да схвате да их ви примећујете и цените оно што раде.

Када сте у друштву пријатеља или чланова породице истакните неке лепе ствари о својој деци.

Нађите времена за нешто што ваша деца воле

Свако дете има своја интересовања и много му значи када ви одвојите време за њих. Колико год мала и неважна изгледала, она су њима битна, па би требало да буду и вама. Учествујте са њима ако је могуће у активностима које воле; затражите да вам прочитају песму коју су написали; играјте се заједно са њиховим омиљеним играчкама.

Прочитајте још: Брак вам је у кризи? Ови начини ће вам помоћи да задржите партнера

Затражите мишљење детета о свакодневним стварима

Уколико само ви и ваш партнер доносите важне одлуке, дете ће се врло брзо осећати као сувишан члан ваше породице. Учините да и оно осети да је битно. Питајте га које цвеће да купите за башту, који колач бисте заједно данас могли да направите, као и шта би желело да обуче поводом надолазећег рођендана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas