Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
комуникација

За РОДИТЕЉЕ: Једноставни савети за РАГОВОР СА ДЕТЕТОМ, слушаће вас све шта кажете

Пре свега, морате да се побринете да детету дате добар пример и да сами будете добри слушачи и активно реагујете када вам деца нешто говоре.

1602929143_Depositphotos_171144326_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Телевизор или своје пријатеље чују без проблема, али када им ви нешто говорите као да причате зиду? То је оно што зовемо селективним слушањем и срећом, проблем је који релативно једноставно можете да решите. Психолог Мишел Борба нуди неколико савета који ће вам помоћи да вас дете чује већ након што му први пут нешто кажете. Пре свега, морате да се побринете да детету дате добар пример и да сами будете добри слушачи и активно реагујете када вам деца нешто говоре. Трудите се да се деси обраћате са поштовањем.

- Прво деци привуците пажњу, а тек онда причајте.

- Још један врло практичан савет је да стишате глас, а не да га повисујете! Деца нису навикла да причате смирено и нежно, зато је вероватније да ће пре реаговати.

Прочитајте још: Родитељство није предодређено само за мајку - улога оца је од ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА!

- Једном када придобијете дететову пажњу, реците му да вас гледа у очи. Нека ваше реченице буду јасне и кратке - понекад је довољна само једна реч. Причајте мање, не више.

- На крају, замолите дете да вам понови шта се рекли, како бисте знали да је схватило шта тражите од њега.

Прочитајте још: Жене су се ПРОМЕНИЛЕ, а да ли млади МУШКАРЦИ помажу у кућним пословима?

- Још једна важна ствар - када учини оно што сте тражили, наградите га загрљајем и речима охрабрења. Тако ћете деци помоћи да постану срећни, здрави и брижни!

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas