· · Коментари: 0
МАСАЖА

За савршену косу и кожу направите маску од шаргарепе

Поврће је увек добро за његу коже и косе, изнутра и вани. Међу њима предњаче шаргарепе. Са сасвим једноставним маскама можете се решити акни, побољшати кожу и вратити коси здрав изглед.

1615549068_carrots-2387394_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Шаргарепа је пуна природних антиоксиданата, који успоравају процесе старења организма и добре су за негу оштећене коже. Пијте сок од шаргарепе и цвекле и третирајте лице потпуно природним маскама. Уколико укажете поверење природи и будете упорни бићете заиста изненађени резултатима.

Прочитајте још: Сипала је СОДУ бикарбону у ВРЕЛУ ВОДУ, намазала испод носа и ујутру се пробудла БЕЗ ДЛАЧИЦА

Тинејџерске акне

Са свежим цеђеним соком шаргарепе можете да победите тинејџерске акне. Нарендајте 1 очишћену шаргарепу и рукама исцедите сок. Завежите косу у реп и омотајте траку или пешкир око главе (да вам сок не би капао на косу). Наносите га прстима и оставите да делује 20-так минута. После оперите кожу топлом водом. Лице ће вам можда бити мало наранџасто. Можете га опрати више пута или ставити топли пешкир на лице и држати га 5 минута и након тога обрисати.

Хидратација и оштећења коже

Маска од шаргарепе
Да бисте имали чвршћу кожу, која одише здравим сјајем пробајте са овом маском. Скувајте шаргарепе и измиксајте их, додајте пар капи чистог лимуновог сока, 1 кашичицу меда и пар капи маслиновог уља. Нанесите смесу на лице и врат, оставите да делује 20 минута и оперите млаком водом.

Да бисте хидрирали кожу и учинили је меком направите маску од шаргарепе и наносите је на лице пар пута неђељно. Треба вам: 2 до 3 свеже шаргарепе (нарендане), по једна кашичица сировог млека, меда и маслиновог уља. Све састојке помешајте и нанесите на чисто лице. Оставите да делује 15 до 20 минута, па оперите.

Прочитајте још: Уз помоћ једноставног ТРИКА британског стилисте сазнајте: Да ли вам боље стоји дуга или кратка коса? (ФОТО)

Оштећења на кожи настала спољашњим утицајима или претераним излагањем сунцу можете ублажити, такође, шаргарепом. Направите тоник за лице од једнаких делова свежег сока шаргарепе и ружине водице. Држите га у спреј боци и наносите свакодневно.

За косу

Скувајте пар шаргарепа, измиксајте их, додајте мало јогурта и 1 умућено јаје. Смесу нанесите на косу, оставите да делује сат времена и оперите добро млаком водом.

Прочитајте још: Ако немате новца за нову гардеробу послушајте савет Викторије Бекам, а довољна је бела кошуља

Здрави сок

Многи дерматолози препоручују редовну конзумацију свежег сока од шаргарепе, јер коси и кожи даје мекоћу изнутра, хидрира и чини је млађом. Уколико га будете конзумирали редовно промену ћете брзо приметити. Такође, на овај начин појачано штитите кожу од сунчевих зрака и евентуалних опекотина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.