Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

За шта још можемо користити ОМЕКШИВАЧ? Помоћи ће вам у овим кућним пословима

Блиставо очишћена кућа кроз коју се шири пријатан мирис сан је многих домаћица, али уз многе обавезе просто немамо довољно времена да се посветимо само кућним пословима.ОМЕООМ

1596460385_Depositphotos_52712019_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Зато су савети за брже и лакше чишћење изузетно популарни, а највише волимо кад нам уштеде новац па не морамо да купујемо неке нове препарате.

Није тајна да међу свим кућним хемикалијама највише волимо омекшивач и да га углавном купујемо према мирису. Осећај чистоће који нас обузима кад простиремо или пегламо свеже опран веш је управо оно што стално прижељкујемо.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Желите СВЕЖ ВАЗДУХ у вашем дому? Ове ТРИ БИЉКЕ ће вам то пружити

Зато уз ове савете можете себи да пружите исти осећај и у следећим ситуацијама.

1. Кад год мењате кесу за смеће

Многи не воле овај посао баш зато што их одбијају непријатни мириси. Међутим, ако уведете само једну малу промену, обавеза више неће бити тако тешка. На влажну марамицу каните мало омекшивача и кад убацујете нову кесу у канту, завуците и руб марамице.

Не чекајте да се кеса препуни!

Потрудите се да она стоји на даљем крају, оном коју ће већи број отпадака најмање закачити и затворите канту на уобичајен начин. Кад год је будете користили, мирис влажне марамице а нарочито омекшивача неутралисаће и нађачати друге, непријатне мирисе. И само затварање кесе - кад се буде напунила - биће мање неугодно.

Прочитајте још: Крпу у руке! Ових ПЕТ СТВАРИ у кући морате чистити СВАКОГ ДАНА

2. Кад скидате флеке са оквира прозора и врата

Фото: Пиxабаy

На прозорима и вратима старије производње, нарочито собним вратима обојеним обичном фарбом, не препоручује се коришћење абразивних средстава. Зато је скидање флека мукотрпан посао па вам омекшивач и овде може добро доћи.

Направите раствор омекшивача и воде, напрскајте површину и оставите мало да одстоји. Избришите добро микрокрпом, а на најјаче флеке можете нанети и мало концентрованог омекшивача сунђером.

Прочитајте још: Уз ове савете ПРАШИНУ у свом дому сведите на МИНИМУМ!

3. Кад чистите тепихе и простирке

Способност омекшивача да раствара прљавштину и даје прелеп мирис и мекоћу тканинама треба искористити и кад чистите тепихе. Направите раствор најобичнијег шампона или течног сапуна и воде па додајте мало омекшивача.

Истрљајте добро усисан тепих, оставите да се осуши па усисајте још једном. Уживаћете у чистоћи и предивном мирису!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas