Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАЛАЧИНКЕ

ЗА СВА ЧУЛА: Поховане палачинке са пилетином, печуркама и качкаваљем (ФОТО)

Још један фантастичан рецепт за недељно поподне. Препустите се и уживајте у невероватном укусу похованих палачинака које нам представља наша Дина Ђекић.

1613914618_pohovane-palacinke.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy_китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На њеном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

А наш данашњи избор пао је на поховане палачинке са пилетином, печуркама и качкаваљем.

Прочитајте још: Куварица Диди је са само 7 година умесила први хлеб, а сад нам преноси тајне кувања

Рецепт за палачинке имате сачуван у причама под називом *брзе палачинке*.

То је рецепт по ком ће вам палачинке буквално увек успети.

Припрема:

Између 500-550 гр пилетине исеците на ситне коцкице, зачините са бибером, ориганом, туцаном паприком, кашиком сенфа и посолите по укусу.

Пропржите пилетину на једној кашики уља, па додајте 10 сецканих печурака. Пропржите још 4, 5 минута и склоните са шпорета.

Прочитајте још: СПЕЦИЈАЛИТЕТ ДАНА: Тестенина са млевеним месом и ручак је спреман за 10 минута (ФОТО)

На средину палачинке ставите пилетину, рендани качкаваљ, преклопите леву и десну страну ка средини, па уролајте палачинку.

Ово је количина за десетак палачинки

Умутите 2 јаја, са прстохватом соли и спремите презле. Њих најбоље ставите на фолију, а када завршите само је згужвате и баците.

Палачинке прво умочите у јаја, затим у презле. Пржите их на уљу на средњој температури. Чим их извадите из тигања одмах их ставите на пуно салвета/убруса да упију вишак уља.

Прочитајте још: Овакве још нисте пробали: Укусне плетене крофне које иду уз све (ФОТО/ВИДЕО)

Сосиће наравите са 100 гр мајонеза, 100 гр павлаке, мало соли и мало сока од лимуна.

Основу можете да поделите на 2 дела. У 1 убаците сецкани першун и бели лук, а у други краставчиће исечене на ситне коцкице. Можете их поховати и са млевеним месом пропрженим са луком, са качкаваљем и шунком или сиром.

Укуси су различити, а могућности је много, па ко шта воли нек изволи. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas