Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Заборавите их ОДМАХ! Ове намирнице саботирају ваш организам и имунитет

Ма колико да се чини да знамо све о намирницама, да ли знате који састојци саботирају наш имунитет

1623709824_Depositphotos_68423525_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

У свакодневној искрани користимо различите намирнице, а за многе нисмо ни свесни да урушавају опште здравље нашег организма и у потпуности нам угрожавају имунитет.  Ове намирнице чине нас мање отпорним на разноврсне болести, између осталих и корона вирус.

Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Три намирнице посебно су апострофиране у сваком озбиљном разговору са нутриционистима, па их морамо заобилазити заобилазити у широком луку.

Три "опасне" намирнице

Прочитајте још: Шест полицијских возила испред Северининог стана: Провалници упали у певачицин дом, увиђај у току

Алкохолна пића

На дужем списку разлога за смањен уноса алкохола додајте и ослабљени имунолошки систем јер прекомерно испијање алкохола може довести до смањења способности организма да се бори против болести. Осим тога, алкохол може допринети и да будемо осетљивији на упалу плућа, спорије зарастање рана и спор опоравак од болести.

Газирани сокови

Прочитајте још: Шта се догоди са вашим телом када не пијете довољно воде?

Газирана пића заслађена шећером не доносе ништа добро осим празних калорија из шећера. Осим што доприносе гојазности и са њима повезаних хроничних болести, које су повезане са смањеним имунолошким системом, прекомерна конзумација шећера такође може повећати упалу и угрозити способност борбе против болести.

Смрзнута храна

Ово се првенствено односи на готове смрзнуте оброке, јер за разлику од брзо смрзнутог поврћа, они не садрже готово никакве нутријенте, већ искључиво празне калорије. Иако у ужурбаној модерној свакодневици сви чешће посежемо за оваквим бржим решењима, увек је здравије испећи јаје него припремити готов оброк у микроталасној пећници.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas