· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Заборавите на креме за ПОДМЛАЂИВАЊЕ! Вашој кожи треба само - ВИТАМИН Ц

Витамин Ц храни нашу кожу, даје јој еластичност и уклања трагове старења. Зато је тренутно најпожељнији састојак крема, серума и маски за подмлађивање јер, осим што затеже кожу и чинији је глатком, витамин Ц чисти и хидрира кожу.

1617913658_Depositphotos_462491224_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Приметили сте прве боре на вашој кожи? Мање несавршености или вам кожа делује уморно и дехидритано? Све ово само су неки од проблема са кожом лица који се решава, не скупим кремама, третманима или различим филерима, већ само једним састојком - витамином Ц.

Прочитајте још: ПАРФЕМ није само да лепо миришете, он буди УСПОМЕНЕ и има још НЕВЕРОВАТНИХ предности

Креме са витамином Ц има троструку функцију, дају лицу блистав тен, уклањају постојеће боре и спречавају настајање нових и штите кожу од УВ зрачења
Серуми са витамином Ц
Серуми који садрже витамин Ц одржавају структуру коже, хране је и дају јој потребну енергију, а изузетно су практични за употребу, пријатни за кожу и њихови ефекти видљиви су већ после крактог времена употребе. Чист витамин Ц у серуму регулише хидратацију, те освежава кожу и смањује трагове година - даје лицу потребну еластичност. Серуми витамина Ц најчешће се налазе у облику ампула, које  контролишу и ниво меланина, па су одличне и за уклањање флека на лицу и за борбу против црвенила насталог од превеликог излагања сунцу или иритација насталих услед коришћења јаке шминке.​

Ако се питате када је право време за апликовање витамина Ц, одговор је да никада није превише рано да изгледате млађе! Двадесете су сјајне године за сваку жену јер је и најосновнија нега више него довољна да наша кожа нема посебних проблема. Међутим, већ са преласком у нову деценију чини се да се јављају први прави проблеми са кожом. 

Прочитајте још: Милица Милша одушевила фанове ФОТОГРАФИЈОМ из младости: "Била си и остала лепотица" (ФОТО)

Тако за већину нас након 30. године почиње период тражења „најбоље креме за лице 30+“, крема које умањују трагове старења, али уједно и хране и хидрирају наше лице. Осим бора, а у вези са њима, у овом периоду често почињу и проблеми са сувом кожом која остаје без сјаја. Тада је право време за примену витамина Ц у нези лепоте лица.

Витамин Ц је један од оних витамина које морамо надоместити путем исхране. Ипак, за најбољи ефекат витамина Ц на кожу, потребно је користити и креме за лице са витамином Ц. Ове креме са витамином Ц има троструку функцију, дају лицу блистав тен, уклањају постојеће боре и спречавају настајање нових и штите кожу од УВ зрачења.

Витамин Ц, иако је потентан антиоксиданс, боље делује када је у комбинацији са више антиоксиданса, посебно витамином Е

Концентрација витамина Ц би требало да буде између 10 и 20 одсто. Према клиничким испитивањима концентрације преко 25 % немају већу ефикасност, али могу да изазову већу иритацију.

Прочитајте још: Сва правила чешљања косе: Ситнице могу да утичу на њен квалитет

Због нестабилности молекула витамина Ц на ваздуху, потребно је добро погледати рок трајања производа и начин на који је чуван на полицама продајног места. Управо због ове карактеристике, боље је бирати серуме који садрже мању количину серума јер ћете производ сигурно потрошити пре него што изгуби својства. Такође, треба обратити пажњу на то да је бочица тамне боје, а код куће га је препоручљиво држати на хладном и тамном месту. Витамин Ц би требало да буде светло наранџасто –смеђе боје, а ако промени боју у смеђу, не сме се користити јер неће бити ефикасан, а чак може проузроковати иритацију коже.

Витамин Ц, иако је потентан антиоксиданс, боље делује када је у комбинацији са више антиоксиданса, посебно витамином Е. Зато је боље користитити оне серуме који имају више од једног антиоксиданса, а посебно наведени двојац.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.