Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕЧИЈЕ ИГРЕ

Зашто ДЕЦА тако радо граде ШАТОРЕ и ПЕЋИНЕ и зашто толико желе да имају СВОЈ МАЛИ СВЕТ

Скривајући се у својој пећини деца прерађују тај страх и граде једну врсту нервних подражаја.

1603982440_Depositphotos_7516307_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Децу узраст од три године, готово свако дете, одушевљава се грађењем пећине, шатора или логора. Завуку се тако под сто, окруже ћебадима и јастуцима, не допуштају никоме да уђе у њихово скровиште. 

Хамбуршки психолог Михаел Тил то овако објашњава: - Пећине су оазе одмора од спољног света који је деци често напоран и превише их раздражује. Осим тога, деца воле интимну приватну сферу у коју се радо повлаче. Тамо могу да раде све што желе. 

Прочитајте још: Како да научите ДЕТЕ да распреми своју собу: Може бити забавно

А како би на то требали да реагују родитељи? Је ли у реду то што малишани желе да се сакрију од њих?  

- Прихватите то без речи. Јер у тој игру дете научи гомилу ствари, тврди Михаел Тил. Кроз игру дете се ослобађа урођеног страха од тога да остане само. Јер, по Тилу, дете мисли да је најгоре што  може да му се деси јесте то да остане беспомоћно, само и заборављено - казао је.

Прочитајте још: Које ЗАЧИНЕ треба кориситити у ДЕЧИЈОЈ ПРЕХРАНИ? Стручњаци дају савете

Скривајући се у својој пећини деца прерађују тај страх и граде једну врсту нервних надражаја - хоће ли бити пронађено? Деца се радују оном тренутку када ће се срећно завршити њихов повратак у дневну или дечију собу.

- А деца на тај начин упознају значај приватне сфере и проживљавају целу палету осећања радости, забаве и страха - па то родитељи морају да подрже, саветују психолози.

Прочитајте још: Моћна ФОТОГРАФИЈА жене која рађа: Кости на леђима показују колико је женско тело НЕВЕРОВАТНО (ФОТО)

Дакле, пре свега поштујмо прво пећинско правило: Одраслим забрањен приступ! - и пустимо децу да се несметано играју.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas