Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тамни колутови

Зашто имамо ПОДОЧЊАКЕ: Ово су главни узроци

Много је ситуација које утичу на то да не спавамо довољно. Превише посла, спремање испита, финансијски проблеми, беба у кући и многе друге околности учиниће да се пробудимо са тамним колутовима испод очију.

1600856288_Depositphotos_183389928_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Најјефтинији начин да их се ослободимо је спавање од седам до осам сати дневно. Међутим, ненаспаваност није једини узрок што су на лицу подочњаци. Постоје многи делотворни начини да их минимизирамо, а добра вест је да нам за то нец́е требати читаво богатство.

Генетика

Натеченост и тамна боја испод очију могу се наследити и самим тим на њих не можете много утицати. Ваша кожа је слична кожи ваших родитеља, а понекад је за тамне колутове крива повећана пигментација у том подручју. Ако подочњаке имате током целог дана и без обзира на то колико спавате, разлог је генетика. Најбољи третман су креме са витамином Ц и екстрактом сладића. Ови састојци помажу да се смањи пигментација коже, што чини да колутови буду мање приметни. Немојте заборавити ни крему за сунчање широког спектра, која садржи цинков оксид или титан-диоксид.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Трендсетерке које прате МОДУ морају да набаве КРАТКЕ чизме као НАВИЈАЧИЦЕ

Танка кожа

Ако подочњаке имате због танке коже, користите ретинол. Његовом редовном употребом стимулише се производња колагена, па кожа постаје једра и чврста, а подочњаци мање видљиви. Подручје испод очију је место на коме је кожа најтања, па чак и најмања иритација може изазвати њену упалу. Да бисте то избегли, одаберите средство за скидање шминке без мириса и уклоните је лаганим потезима у једном смеру (немојте трљати лице у свим правцима).

Начин на који спавате

Ако тамне колутове имате само ујутро, непосредно након буђења, спавајте на леђима, са додатним јастуком испод главе. На тај начин, течност се неће накупљати испод очију током ноћи.

Прочитајте још: Знате ли како изгледа СУВА КОЖА? И што је још важније, како је довести у РАВНОТЕЖУ?

Алергија

Многи људи имају тамне колутове због алергије, а да то и не знају. Решење проблема лежи у узимању антихистаминика, али је неопходно да се прво посаветујете са лекаром. Заштита јастука од алергена (прашине и гриња) такође може помоц́и.

Фото: Депосит

Како још можемо ублажити подочњаке?

Зелени чај садржи природне танине и благи је диуретик који успешно ублажава натеченост очију. Потопите две врећице чаја у врућу воду, а затим их расхладите у фрижидеру. Ставите по једну врећицу чаја на свако око и после пет минута приметићете промену. Крвни судови ће бити сужени, оток испод очију ће спласнути, а тамни колутови биће мање приметни.

Прочитајте још: РИБЉА КОСТ: За све прилике и за сваки тип косе - КРАТКУ, КОВРЏАВУ, РАВНУ (ВИДЕО)

Уколико немате чај, на подручје око очију ставите колутове свежег краставца. Захваљујући антиоксидансима које садржи, повољно ће утицати на изглед коже, али да би био делотворан, мора бити добро расхлађен у фрижидеру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas