Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
боре

Зашто ИСПОД ОЧИЈУ стављамо ПОСЕБНУ КРЕМУ, а не ону за остатак лица и због чега је то ВАЖНО?

Откривамо зашто се овај део лица не негује регуларном кремом за лице.

1597750779_people-2563491_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Толико беаутy производа на полици... И да, свака има користи. Чак и за подручје око очију потребан вам је посебан козметички производ. Дерматолози кажу да обична крема за лице није погодна за ово осетљиво подручје.

Прочитајте још: ОВДЕ можете да бирате шта желите, а само КИЛОМЕТАР ДАЉЕ вас чека право изненађење (ФОТО)

Зашто нам је потребна посебна крема за подручје око очију?

Фото: Депости

Кожа око очију разликује се од коже лица. Прво, танка је, а друго, крвни и лимфни судови налазе се у овом пределу, па је неопходна посебна пажња и нега. Поред тога, одсуство лојних жлезда и мала количина колагена и еластина чини кожу рањивијом због промена које долазе с годинама. Самим тим, да ли сте приметили да се најпре појављују боре око очију? Да, то је због мишиц́а који су одговорни за изразе лица (има их више од 20). Стручњаци не препоручују наношење редовне креме за лице на ово осетљиво место јер производ може изазвати отицање и иритацију.

Кожа око очију је тања од остатка лица.

Како одабрати крему за подручје око очију?

Пре свега, обратите пажњу на састав креме, јер у зависности од година, могу вас забринути различити проблеми у пределу око очију: боре на лицу, прекривени капци, тамни кругови испод очију, отицање и друго. Зато се креме разликују по саставу и текстури - лагане или богате.

Прочитајте још: ЛАК НА НОКТИМА се љушти већ након ДВА ДАНА? Ево како да то ИЗБЕГНЕТЕ

Како нанети крему на подручје око очију?

За једну употребу требац́е вам прилично мало креме. Прстом распоредите масу једнаку зрну пиринча на кожу око очију (она је најслабија, тако да не врши притисак на нежну кожу и не истеже је). Прво пређите дуж доње орбиталне кости од унутрашњег угла ока до спољног, а затим дуж горње орбиталне кости од спољног угла ока до унутрашњег. Завршни корак је извођење лаганим покретима тапкања тако да се производ дубље апсорбује у кожу.

Прочитајте још: МАЛИ да мањи бити не може, али МОРА да има КАРНЕРЕ

Напомена: Не наносите крему на горњи покретни капак, јер се у противном ујутро може појавити отицање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas