Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Зашто је добро да правимо листе као подседник?

Ако сте заборавни и фали вам фокус за завршавање ваших дневних обавеза, постоји један метод који вам може помоћи да будете концентрисанији у раду и увек свесни својих приоритета, а то је прављење листе.

1621263918_Depositphotos_273403868_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Бележење ствари које треба да урадите је вишеструко корисно, а који су главни бенефити ове активности, открићемо вам у наредним редовима…

Листе служе као подсетник

Људима је понекад тешко да запамте шта све треба да ураде и којим редоследом, посебно када су у питању активности између којих нема никаквих веза. Листе се намећу као сјајан начин да се реши овај проблем, због чега вам препоручујемо да почнете да своје обавезе записујете на папир у овој форми.

Прочитајте још: Књиге које можете прочитати за ЈЕДАН ДАН: 8 ремек-дела која ће вас оставити без даха!

Листе помажу код доношења одлука
Ако морате да донесете тешку одлуку, а нисте сигурни како да се определите, не постоји бољи начин да изанализирате сваку од алтернатива писању листа које наводе предности и мане сваке од њих.

Листе су концизне

Да би послужиле својој сврси, листе морају да имају кратке ставке које се лако памте. Ово ограничење вас наводи да записујете само суштину датог циља или обавезе, у неколико речи највише. Тиме истовремено ви и фокусирате своју пажњу на битне ствари и не оптерећујете се детаљима када није време за то.

Листе је лако допунити

Када вам се јави нова идеја или приметите да вам листа није довољно информативна, све што треба да урадите је да додате још једну или више ставки на њу.

Прочитајте још: Питали смо књижаре ШТА СРБИ ЧИТАЈУ: Забрањена "Књига о Милутину" поново добија публику, а ОВО су најтраженије књиге!

Листе штеде време

Признаћете да је лакше и прегледније читати листу, макар и са доста ставки, него велике пасусе који крију неке вама релевантне информације. Не сме се заборавити ни чињеница да са листе увек можете прецртавати и брисати ставке, али и додавати нове, док је у случају забележених приоритета у оквиру дугих реченица то знатно непрактичније.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas