· · Коментари: 0
ТЕХНОЛОШКЕ ПРОМЕНЕ

Зашто је тако МАЛО корисника инсталирало оперативни систем Windows 10?

Иако је оперативни систем који је у употреби на већини компјутера и лаптоп рачунара широм света, изгледа да најновија верзија није пријемчљива корисницима

1594244320_windows.jpg
Фото: Pixabay

Само 150.000 корисника до сада је на своје уређаје инсталирало најновију верзију Windows 10 оперативни систем, односно тек седам одсто рачунара заснива се на овој верзији.  

Више од 1,5 милијарди уређаја почива на Windows оперативним системима

Ова верзија Windows 10 на тржишту је већ месец дана па аналитичаре не чуди овако мали проценат корисника обзиром да многи чекају прве рецензије и унапређене верзије оперативног система. 

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Фото: Pixabay

Статистика показује да би нови оперативни систем Windows 10 до краја године требало да има скоро 50 одсто корисника рачунара са овим оперативним системом.

Тако ће и претходна верзија, иначе сада најкоришћенија верзија пасти на око 35 одсто уређаја. То би представљало нормалан циклус или "животни век" сваке верзије Microsoft оперативног система.

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Microsoft софтверски стоји сјајно и у овом тренутку Windows оперативни системи свих верзија "врте" се на више од 1.5 милијарди уређаја широм света. Иако се то не може мерити са Android и iOS уређајима, свеједно је значајно јер Windows није бесплатан.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.