· · Коментари: 0
ОДАБИР

Зашто је важно какво ћете ИМЕ ОДАБРАТИ ЗА БЕБУ? Постоји више разлога

Саслушајте све предлоге, али знајте да је најважније да одлуку о имену свог детета донесу оба родитеља.

1609510880_Depositphotos_193518082_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Бирање имена за дете понекад може бити захтеван посао. Име остаје заувек, па пажљиво треба донети одлуку о најприкладнијем. Вероватно ће вам и пре рођења детета рођаци и пријатељи предлагати различита имена. Будите отворени за предлоге, али, ипак, најважније је да одлуку о имену свог детета донесете с партнером.

Прочитајте још: Оваквим понашањем отац највише утиче на целу породицу

Шта треба знати

Током трудноће размишљајте о могућим именима, направите листу омиљених имена и у њу уносите сва додатна имена која вам се допадну. Најбоље је да се партнери усагласе о томе желе ли да дете носи име неког драгог члана породице или не.

Водите рачуна о томе да детету не дајете име због којег ће му други људи тепати на неадекватан начин. 

Прочитајте још: Трендови које ће родитељи следити у 2021. години

Фото: Депозит

Ево неколико савета о правилном поступку бирања имена:

  • Послушајте како име звучи

Врло је важно како име звучи када га изговорите. Да ли је мелодично? Слаже ли се с презименом? Често дужа имена звуче боље уз краћа презимена и обрнуто.

Стручњаци који изучавају имена не препоручују име које завршава самогласником уколико и презиме почиње самогласником. Такође саветују да детету не дајете име које се римује с презименом (нпр. Пера Перић).

Сигурно у својој околини имате барем једну особу која носи шаљиво име и знате колико то непријатно може бити.

Прочитајте још: Греше они који саветују "не држите их у рукама". Бебе треба штипкати из једног разлога

  • Избегавајте "уникате"

Популарна "уникатна" имена, имена која сте сами смислили или која су изведена из неких других речи често нису најбоље решење. Могу деловати неспретно, тешко се изговарају, тешко памте и не одређују идентитет особе на прави начи.

  • Предлози рођака и пријатеља

Велики број родитеља одлучи детету да да име по деди, баки, нани или рођаку. Ако то желите ви и ваш партнер, онда је то уреду, али не дозволите да вам таква решења, па и она добронамерна, буду наметнута. Ако желите по некоме дати име своме детету учините то зато што вам се име допада, а не због успомене.

Прочитајте још: Свака мајка се одриче ових осам ствари

ВАЖНО

И на крају, запамтите да су најважнији критеријуми у избору имена за бебу лични осећаји и заједничка одлука партенра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.