· · Коментари: 0

Након прележане КОРОНЕ довољна је само једна ствар да ПРЕПОРОДИТЕ организам! Заштитиће и оне који нису оболели

Због брзог темпа живота којим данас живимо, често заборављамо да бринемо о себи и свом здрављу.

1620817919_a406cf35b824873f051e2520f350e6f8ade4ba1a.jpg

Зашто је значајна суплементација за време инфекције корона вирусом?

"Нека храна буде твој лек и твој лек нека буде храна"  казао је Хипократ. Да бисмо сачували здравље битно је да водимо рачуна о нутријентима које свакодневно уносимо. Због брзог темпа живота којим данас живимо, често заборављамо да бринемо о себи и свом здрављу. Обзиром да нам је тај темпо наметнуо конзумацију оброка који не садрже обиље витамина и минерала, важно је да их редовно уносимо кроз суплементе. Такође веома је важно напоменути, нарочито у време пандемије, да недостатак витамина и минерала највеће последице оставља по имунитет јер његова снага тада опада и он не може да се избори са бактеријама и вирусима који нападају организам, стварајући обољења.

Др Никола Стојковић

Које витамине и минерале ти као лекар који је на првој линији фронта у Ковид амбуланти, препоручујеш пацијентима?

Пацијентима код којих је доказана Ковид инфекција увек прописујем витамин Ц у дози од 1000мг и витамин Д3 у дози од 1000 интернационалних јединица. Истраживања су показала да ови витамини подстичу рад имуног система и на тај начин омогућавају да се лакше избори са инфекцијом.

Поред тога саветујем им и суплементацију Цинком и Селеном, обзиром да је доказано њихово антиоксидативно дејство. Важно је да нагласим да и онима који немају Ковид инфекцију саветујемо узимање ових витамина и минерала како би очували своје здравље и поспешили рад имуног система.

Који су бенефити њихове примене?

Косуплементација витамина Д, цинка и витамина Ц обезбеђује ефикасније антиоксидативно, имуномодулаторно и антивирусно дејство које обезбеђује максималну зажтиту свих ћелија у организму. Предност БиВитс препарата је што корисницима омогућавају примену свих наведених састојака у једној таблети. 

Већина Ковид пацијената се жали на осећај умора и исцрпљености, на шта такође ови суплементи имају утицај. Кинк у БиВИтс производима је у облику Цинк-цитрата, хемијски облик минерала који се боље раствара и боље апсорбује из дигестивног тратка, самим тим има бољу биолошку расположивост у организму.

Колико дуго је препорука за њихову примену?

Мој лични став је да нарочито у доба пандемије треба сви да уносимо витамине и минерале у довољној количини и константно. Уколико се поштују савети о препорученом дневном уносу, не може се прекорачити доза. Предност свих БиВитс производа је што паковање има 60 таблета и намењено је за два месеца примене.

Фото: промо

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.