Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Зашто једемо из ДОСАДЕ? Постоји решење и за то

Свима се ово дешава.

1606638872_Depositphotos_14046899_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Некада једемо више, некада мање. Ипак, свакодневни унос велике количине хране треба избегавати, посебно када то радимо из досаде. Истраживања показују да током зиме уносимо више калорија, него током других годишњих доба.

- Може бити у питању монотонија или жеља за грицкањем када гледамо филим или серију, а може да постоји и много већи проблем као што је депресија, анксиозност или лоше расположење - истиче Ребека Мц Манамон.

Прочитајте још: Пазите из какве чаше пијете! Склоните ОКРУГЛЕ, а разлог је добар

Њена колегица Бахе Ван де Бор каже да јести из досаде није тако лоше, али то не треба често практиковати. Тада ћемо углавном јести слаткише или масну храну.

Стручњаци откривају зашто једемо из досаде и како да то разликујемо од праве глади.

- Често се жеђ замени са глађу. Ако сте управо појели оброк, посегните за пићем. То ће вам помоћи да схватите да ли су вашу жељу за јелом подстакнули глад, жеђ или досада.

Прочитајте још: Како се правилно конзумира БЕЛИ ЛУК? Искористите сва његова својства

Слажу се да нема ништа лоше да понекад једете из задовољства, али ако сваког дана посегнете за храном чим имате мало слободног времена, то није добро ни здраво. Трудите се да то смањите и окужите се здравим грицкалицама како не бисте уносили превише шећера и лоших намирница. Иајте увек воћа, протеинске чоколадице, орашасте плодове и семенке. Заситиће вас, а биће здраво.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas