Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОВИД

Зашто КОРОНА неке људе НАПАДА, а неке ПРЕСКОЧИ?

Погледајте пет научно доказаних чињеница и видећете да ли сте ризична група.

1598612065_corona.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

До скоро научници ништа нису знали о ковиду 19 и све информације које су износили у јавност биле су пуко нагађање. Овај вирус је и даље мистерија, али су многе чињенице познате, а имамо и одговор на кључно питање: Зашто корона неке људе напада, а неке "прескаче"?

Прочитајте још: РУСИ решавају проблем КОРОНА ВИРУСА! Пронашли апарат који детектује Covid-19 у ваздуху

Колико имате година?

Осам од 10 смрти изазване ковидом 19 били су људи старији од 65 година. Старији људи имају и придружене хроничне болести, а имуни систем им је слабији од млађих.

Колики вам је шећер у крви?

Људи који имају висок шећер далеко су подложнији свим инфекцијама, па и ковиду 19. Нарочито су у опасности оболели од Типа 2 чије ћелије не одговарају на хормон инсулина. Чак 13 студија је доказало да људи са дијабетесом имају 3,7 пута више шанси да добију овај вирус.

Прочитајте још: Течности за испирање уста могу смањити ризик од КОРОНА вируса, али постоји и ЛОША ВЕСТ

Уколико не пушите мања је шанса да добијете корону Фото: Пиксабеј

Да ли пушите?

Људи који пуше често пате од респираторних инфекција и упала плућа, а кинеска студија са 1.000 пацијената је показала да је 12,3% пушача прикључених на кисеоник умрло у поређењу са 4,7% непушача.

Колико имате килограма?

Људи са прекомерном тежином имају 86% више шанси да развију упалу плућа од осталих. У Француској је свака друга особа оболела од ковида 19 на интензивној нези имала прекомерну тежину.

Прочитајте још: ОПАСНИЈЕ од вируса: Корона појачала ПСИХИЧКЕ проблеме код људи

Која сте крвна група?

Лоша вест за већину људи - многе студије су показале да људи са крвном гупом "А" (позитив и негатив, али и АБ позитив и негатив) имају највише шансе да добију ковид 19, док људи чија је крвна група "О" нулта имају најмање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas