Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРУДНОЋА

Зашто неке труднице имају, а неке немају ЈУТАРЊЕ МУЧНИНЕ?

Ако си једна од оних трудница које немају јутарње мучнине, сазнај који је разлог томе.

1607508051_Depositphotos_321788046_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Све остале будуће маме се боро са мучнинама током трудноће, а ти си прошла кроз прво тромесечје, без назнака мучнина и повраћана. 

- Неке жене могу доживети јутарње мучнине, а неке жене их једноставно немају. Неке их имају у првој трудноћи, али имају у другој, и обрнуто. Нема свако јутрање мучнине, ако што ни немају сви мучнине од путовања - објашњава др Мара Францис, гинеколог из Тексаса.

Прочитајте још: Свако ко има особу старију од 60 година у кући, мора да пази на ове 4 ствари!

Ако си јаче грађе, може боље подносиш пораст нивоа хормона, попут бета ХЦГ, естрогена и других који долазе током првог тромесечја. Тај ниво хормона се брзо шири у првим недељама трудноће, што може проузроковати пометњу у желуцу. Што се проближава друго тромесечје, тај ниво, иако је још увек у порасту, лакше се подноси.

Прочитајте још: ОБОРЕН РЕКОРД: У Београду рођено највише беба у последњих 20 година

Код мањег броја жена, недостатак јутарње мучнине може да укаже да је њихов ниво хормона знатно нижи од просека и да имају повећан ризик од спонтаном побачаја, али то најчешће није случај.

Прочитајте још: Повећајте ИМУНИТЕТ код ДЕЦЕ, тако што ћете се ИГРАТИ СА ЊИМА У ПРИРОДИ

Фото: Депозит

- Долазиле су ми многе жене у паници, јер нису осећале никакве јутарње мучнине и мислиле су да су под већим ризиком од побачаја. Ако немате јутарње мучнине, то не значи да имате абнормалне нивое хормона, то само значи да боље подносите трудноћу - каже др Гранцис.

Прочитајте још: ДОКАЗАНО: Музика помаже бебама да ПРОГОВОРЕ

Ипак, ако прво тромесечје прође без мучнина, то не значи да се оне неће уопште појавити. Иако већина жена јутарње мучнине проживљава између 8. и 14. недеље, свака жена и свака трудноћа је другачија, те мучнине могу ступити и нешто касније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas