Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КРАЉЕВСКИ

Зашто принц Филип није краљ, а Кејт Мидлтон ће бити краљица?

Принц Филип је у браку са британском краљицом Елизабетом 73 године.

1613726610_Depositphotos_157627310_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Филип је рођен као принц од Грчке и Данске, а краљицом се оженио када јој је било 20 година и имала је титулу принцезе која ће наследити британски трон. Пет година након њиховог венчања умро је краљ Џорџ шести, а Елизабета је постала краљица Велике Британије. Ипак, принц није постао краљ, а разлог је прилично једноставан.

Прочитаqјте још: Принц Хари ризикује да "скрене с пута": Краљевска породица издала важно саопштење!

Титула краља надмашује титулу краљице, па је због патријархата и чињенице да њему титула краља не припада рођењем Филип заувек остао принц.

Када је његова супруга постала краљица, одрекао се титула из краљевске породице у којој је рођен и постао је војвода од Единбурга.

Прочитајте још: Да ли ће се ово допасти краљевској породици? Меган и Хари ускоро код најпознатије водитељке на свету

Ипак, врло је вероватно да ће Кејт Мидлтон на дан када и ако Вилијам постане краљ постати краљица, али краљица пратиља (Qуеен Цонсорт).

Као краљица пратиља Кејт неће имати овлашћења краљице Елизабете која је монарх.

Већ се годинама нагађа шта ће се догодити са Камилом Паркер-Бовлес када Чарлс постане краљ.

Прочитајте још: Модни стил Кејт Мидлтон мења се када постане краљица: Једна особа ће јој бити узор!

Стручњаци за краљевску породицу сматрају да јој краљ неће доделити титулу краљице пратиље, него да ће носити титулу принцезе. Један од разлога за таква мишљења је историја односа Камиле и британске јавности и чињенице да је она друга супруга будућег краља са којом није у црквеном браку.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas