· · Коментари: 0
ВЕЗЕ

Зашто РАСКИНУТИ лошу везу? ЉУДИ се не мењају, али ВАШЕ навике могу!

Неке жене упорно остају у вези у којој се осећају - невољено, празно, неиспуњено, увређено, понижено, усамљено, немотивисано?

1599223843_Depositphotos_70007173_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Хронично незадовољство љубавним односом у којем се већ дуго налазимо неће нестати само од себе, а још је горе ако себе упорно убеђујемо да ћемо, ипак, бити срећни чак иако ништа не урадимо по том питању - тврди Марија Вицковић, психолог и психотерапеут.

Психолог каже да се иза тога углавном крије робовање заједничкој прошлости која је сада прерасла у навику.

Прочитајте још: Јесте БЛУДНИК, али је МОЈ! Нећете веровати колико ПРЕВАРЕНИХ људи остаје у БРАКУ

- Са партнером сте изградили мале ритуале, па се сада плашите да ће свет стати ако више не будете заједно пили прву јутарњу кафу или увече припремали вечеру - каже Вицковићева. - Међутим, то је погрешно уверење на којем може да се темељи читав ваш даљи живот, што значи да ризикујете да се трајно одрекнете љубавног задовољства, само зато што немате храбрости да пресечете са старим навикама. Уместо тога, крените даље. Немојте да се вртите у зачараном кругу.

Ко жели нову везу имаће је!
Страх да ћете после овог односа бити сами је ирационалан и може да буде оправдан само ако ви одлучите да тако буде. Уколико желите да вам се деси нека нова веза, она ће се и догодити. Само је потребно да се ослободите те тескобе и верујете у себе.

Психолог наводи и неке друге разлоге или оправдања за остајање у лошим везама.

Неће се променити - признајте сами себи.

Прочитајте још: Одговорите на ТРИ питања, па ако је одговор "ДА" ускоро ћете добити ВЕРЕНИЧКИ ПРСТЕН

- Често се заносимо да ће се наш партнер променити, па нам тако прође живот. Поштеније је себи признати да од тога нема ништа и да улудо трошимо своју енергију и време. Немојте упорно да оправдавате његове поступке, верујући да ће сутра бити боље - поручује психотерапеут.

Признајте да сте погрешили и нађите другог!

Признајте да сте погрешно проценили партнера, а не да сада газите своје ставове и принципе само како би он остао поред вас. Личност не може да се промени, ни његова нити ваша, али ваше навике могу.

Филозофија "Боље са било ким, него сам" је једна од честих заблуда због којих остајемо у везама у којима нисмо срећни.

Прочитајте још: ТИК ТОК изазов: Волите се, али ако НЕМАТЕ #couplegoals као да нисте у вези!

У суштини, боље је бити сам, него у некој несрећној причи. Паметније вам је да размишљате тако - поручује Вицковићева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.