Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Зашто се каже да РЕН вреди КАО ЗЛАТО? У Русији је НЕЗАМЕНЉИВ, а ево и због чега

Са доласком јесени и хладнијег времена крећу респираторне инфекције, а оно што можемо да урадимо јесте да подигнемо свој имуни систем на највиши ниво.

1599725337_Depositphotos_49312941_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У Србији се рен још увек не користи онолико колико би требало као што се користи у Русији  где се одавно ослањају на лековита својства ова зачинске биљке.

Његова улога у исхрани састоји се првенствено у томе да надражи слузокожу желуца, која онда појачава лучње киселине и жучи, а самим тим и побољшава опште стање организма.

Рен садржи једињење звано синигрин, природни антибиотик који се ефикасно бори против респираторних проблема, а посебно синуситиса.

Фото: Депосит

Шта садржи?

Корен рена има скоро пет пута више витамина Ц него лимун и поморанџа. Садржи и угљене хидрате, беланчевине, масти, етерична уља, минералне соли и финтоциде, то јест природне антибиотике.

Прочитајте још: Ако имате проблема са ДЕПРЕСИЈОМ све што вам треба је ЛИМУНАДА и још један САСТОЈАК

Има оштар мирис и љут укус, па га је довољно употребити у сасвим малој количини.

Свакодневно уношење умерене количине рена помоћи ће вам да ваш респираторни систем буде здрав, али и донети низ других погодности. Његова улога у исхрани састоји се првенствено у томе да надражи слузокожу желуца, која онда појачава лучње киселине и жучи, а самим тим и побољшава опште стање организма.

Рен помаже у борби против упала

Синиринг који се налази у рену блокира компоненте имунолошког система који узрокују упале, а такође помаже у борби прозив опасних слободних радикала који штете здрављу ћелија.

Прочитајте још: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Како сецкате ПОВРЋЕ? Овако је једино ПРАВИЛНО

Истраживања показују да је добар и код инфекција уринарног тракта.

Важно је да не кренете са уношењем рена ођедном у великим количинама, посебно уколико га нисте раније јели. Оно што је такође важно јесте да уколико имате проблема са варењем будете опрезни са реном и видите како вам прија јер он може иритирати стомак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas