· · Коментари: 0
шминка

Зашто свака жена треба да користи ПРАЈМЕР, а често га заобилазимо

Прајмер или база за шминкање је козметички производ који треба да приктије све видљиве мање на кожи.

1615981255_Depositphotos_249024892_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Врсте прајмера

  • Безбојни прајмери користе се како би прикрили и изравнали све недостатке на кожи те је припремили за наношење пудера. Такође, наношењем прајмера спречићете исушивање коже, неутралисати сјај и црвенило лица.
  • Нијансирани прајмери ће прикрити све мане и недостатке на вашем лицу, а кожи дати посебан сјај.

Прочитајте још: ПУНЂУ ћемо сигурно виђати оовг пролећа: Направите је према облику лица

Ако сте склоне алергијским реакцијама

Избјегавајте производе са мирисима, силиконима, уљима или парабенима. Потражите оне са умирујућим састојцима попут соје, хијалуронске киселине, алантоина, камилице, невена или алое. Такође, важно је да садрже минерале попут титанијум диоксида или лискуна. Пре употребе, производ тестирајте на унутрашњој страни руке како бисте били сигурни да ће у потпуности одговарати вашем лицу и да неће да изазове алергијске реакције.

Ако имате акне

Тражите формуле на бази воде са зеленим подтоновима. Оне ће неутралисати црвенило на кожи, јер обично садрже салицилну киселину, утичу на смањење развоја бактерија и излучивање уља.

Ако имате суву кожу

Захваљујући прајмеру, шминка ће много дуже да остане на вашем лицу. Пре његовог наношења треба да нанесете хидратантну крему, јер ћете на тај начин спречити исушивање коже. Ако имате суву кожу, бирајте прајмере који у себи садрже хијалуронску киселину, схеа путер, јојобу, уље авокада или арганово уље.

Прочитајте још: ШАГ ФРИЗУРА полако осваја свет: Седамдесете се враћају (ФОТО)

Наношење прајмера

За већину професионалних шминкера, прајмер је један од најважнијих производа које користе приликом шминкања. На чисто лице нанесите хидратантну крему и сачекајте да је кожа упије. Затим, сасвим малу количину прајмера нанесите на средину лица, размажите према образима, челу и бради.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.