Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
природа

Зашто треба узети једну кашику МАСЛИНОВОГ УЉА сваког јутра? Позитивни ефекти за цео организам

Већина људи користи маслиново уље за кување и салате, али заправо ћете, уколико га пијете, од њега имати максималну корист.

1616507914_Depositphotos_50318693_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Оно је познато по својим позитивним ефектима на срце, али чуда која може учинити за ваше тело то у великој мери превазилазе.

Трансформише кожу

Јача кости
Елементи који у траговима има у маслиновом уљу могу помоћи људима који пате од реуматоидног артритиса. Они делују боље у комбинацији са рибљим уљем, богатим извором омега-3 масних киселина. Једињења пронађена у екстрадевичанском маслиновом уљу повећавају чврстину стиска шаке, отклањају бол у зглобовима и јутарњу укоченост узроковане артритисом.

Маслиново уље је неопходан састојак многих козметичких производа, а може бити од користи и вашој кожи уколико га уврстите у исхрану. Смањује црвенило и оток, а ваше лице може дуже бити без бора. Маслиново уље има моћна антибактеријска својства и служи као природно средство за дезинфекцију.

Прочитајте још: Зашто је добро да пијемо НАПИТАК ОД ЦЕЛЕРА?

Може вам помоћи да смршате

Многа истраживања су показала да држање медитеранске дијете богате маслиновим уљем позитивно утиче на телесну тежину. Више од 180 људи учествовало је у трогодишњем истраживању које је показало да им је маслиново уље помогло да смршају.

Добро је за мозак

Редовно једење маслиновог уља помаже у уклањању наслага плака у можданим ћелијама, а који може изазвати Алцхајмерову болест, најчешће дегенеративно обољење мозга на свету. Људи који редовно једу маслиново уље имају боље памћење од оних чија исхрана укључује мале количине масноћа.

Смањује упале

Обогаћивање исхране маслиновим уљем и другом храном богатом омега-3 масним киселинама смањује упале у телу. То може помоћи и у спречавању или лечењу различитих стања коже узрокованих упалом.

Регулише шећер у крви
Екстрадевичанско маслиново уље могло би бити тајно оружје за смањење глукозе у крви. Штити организам од дијабетеса типа 2 и може смањити ризик да се та болест развије за више од 40 одсто.

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Одлично је за црева

Неке врсте бактерија које живе у вашем стомаку могу изазвати чир на желуцу. Доказано је да се маслиново уље бори против штетних бактерија, од којих су неке отпорне на антибиотике. Само 30 мл екстрадевичанског маслиновог уља дневно може убити штетне бактерије за само 14 дана.

Ако маслиново уље већ није део ваше исхране, време је да га на неки начин уврстите у свој јеловник, а кашика уља наташте је добар почетак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas