Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОМАНТИКА

Зашто ЗАТВАРАМО ОЧИ док се ЉУБИМО?

Несвесна реакција.

1606463896_Depositphotos_185981148_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Велика већина људи, док се љубе – жмуре. Ово посебно важи за девојке, које, чим осете близину нечијих усана, очи им се саме склапају, што је несвесна реакција, док се мушкарци, као визуелни типови, свим силама труде да посматрају своју партнерку, иако им то баш и не полази за руком.

Али, зашто то радимо?

Како тврде научници, једно од могућих објашњења за ову појаву је то што се, због навале сексуалног узбуђења, зенице шире, а то збуњује мозак и он мисли да је мрак, па аутоматски затвара очи.

Према другом објашњењу, није баш једноставно истовремено покретати очне јабучице и језик. Слично је као кад покушате да истовремено трљате стомак и лупкате се по темену. Могуће је, али уз много вежбе.

Прочитајте још: ПОЉУПЦИ СУ ВАЖНИ: А због ова 3 ТУЖНА РАЗЛОГА парови престају да се љубе

Фото: Депозит

Што се психолошког аспекта тиче, затварањем очију постиже се интензивнији доживљај и једноставно, све је много лепше.

Такође, људском оку не прија кад му је неки предмет толико близу, јер не успева јасно да га фокусира и гледа, па зато партнерово лице делује изобличено и чудно.

Прочитајте још: ЉУБИТЕ се са МАЧКОМ, нисте свесни колико је то ОПАСНО

Наравно, има и оних који се љубе затворених очију, јер за то време заправо маштају о неком другом. Ипак, већина вам то никада неће признати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas