Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ ТРЕНИНГ

СПИСАК вежби које можете да радите код куће, кад год вам одговара и да ЗАТЕГНЕТЕ ТЕЛО

Редовно вежбање је јако важно за одржавање свакодневног физичког здравља.

1603791507_Depositphotos_22277929_s-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Поред доброг физичког здравља, вежбе доприносе и добром изгледу. У наредном тексту навешћемо неке од основних вежби које можете да радите у кућним условим када вама то највише одговара.

Чучањ

Чучањ је најбоља вежба за ову регију, било да је обичан, бугарски или са шипком. Станете са раширеним ногама у ширини бокова. Спуштате се гузом у чучањ, баш као да желите да седнете на столицу иза себе. При том пазите да колена буду тачно изнад ножних прстију, а не да их прелазе. Кратко се задржите у чучњу па вратите у почетни положај.

Прочитајте још: Трчите! Овај вид рекреације ВРАЋА МЕНТАЛНУ СНАГУ

Искорак

Станите усправно, стопала нека буду спојена, и руке на куковима. Искорачите једном ногом напред, а коленом друге се лагано спуштајте према тлу. Пазите да колено ноге која је испред не прелази врх прстију. Када колено ноге која је иза тела буде близу подлоге задржите се у том положају неколико секунди и лагано се вратите у почетни положај. На крају снажно стегните мишиће задњице. Урадите од пет до седам понављања једном ногом, па урадите вежбу и супротном ногом.

Фото: Депозит

Склек

Склек је гимнастичка вежба која првенствено развијиа мишиће груди, као и рамена и трицепс. Изводи се на равној тврдој подлози где је потребно тело спустити тако да грудни кош дотакне земљу и вратити га на почетну позицију користећи руке.

Трбушњаци

Трбушњаци су вежба јачања снаге трбушних мишића. Да би се обавила вежба, потребно је да лежите на поду са коленима савијеним под углом од 90 степени, и онда подиже труп без померања колена. Руке су смештене иза главе или врата, преко груди или су испружене паралелно са телом.

Прочитајте још: Ових 10 РАЗЛОГА пробудиће вам ЖЕЉУ ЗА ШЕТАЊЕМ већ данас

Потисак за рамена

Подигните тегове, опружајући руке у зглобовима лактова, све док руке не буду потпуно опружене са теговима изнад рамена. Савијајући руке у зглобовима лактова вратите тегове у почетни положај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas