Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЋАН ЛЕК

Због чега неке жене стављају ЛИСТОВЕ КУПУСА на груди?

Свака нова мајка радује се дојењу свог новорођенчета. То је једна прекретница коју планира чак и пре него што се беба роди.

1628851142_Depositphotos_41883941_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Иако неке жене могу бити успешне у својим настојањима, многе од нас уопште не могу да доје или то не могу чинити онолико дана колико су првобитно планирале. Постоји много разлога зашто жене генерално одустају од дојења раније него што су планирале.

Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

Болне груди

Лоше технике хватања и отицање дојки. Неке су од њих. Можете користити креме и гелове за омекшавање груди, али ћете их на крају обрисати чак и пре него што почну да раде, да бисте нахранили своју бебу (што се дешава често). Употреба лекова против болова и антибиотика строго је забрањена током дојења, осим ако вам лекар у екстремним случајевима није прописао.

Према истраживању, листови купуса смањују бол у дојкама у року од 20 минута.

Дакле, шта је заиста решење за овај универзални проблем? Па, управо нешто што се налази у вашој кухињи - листови купуса. Да, добро сте прочитали. Многе жене широм света користе ову природну и ефикасну методу како би смањиле оток у грудима.

Фото: Пиксабеј

У ствари, недавно истраживање такође потврђује позитивне ефекте хладног листа купуса на ублажавање отицања и болова у дојкама. Према студији која је спроведена на дојиљама у старосној групи од 13 до 50 година, употреба листова купуса на дојкама није само помогла у смањењу болова и тврдоће, већ је и продужила трајање дојења због брзог ублажавања болова, што је у року од 20 минута!

Како се користи купус

Начин коришћења ове методе је једноставан. Прво купус ставите у фрижидер. Канадска фондација за дојење препоручује коришћење зеленог купуса. Кад се охлади на додир, уклоните први спољни слој купуса и баците га. Унутра ћете пронаћи свеже, светло зелено лишће. Одсеците два велика листа и оперите их хладном водом да бисте очистили сву прљавштину или заостале пестициде изнутра. Одрежите тврду стабљику на дну лишћа и омотајте лишће тако да савршено пристаје вашим грудима. Избегавајте покривање брадавица лишћем. Ако су листови превише хрскави, можете их покушати и здробити оклагијом да бисте их мало олабавили.

Држите лишће на месту око 20 минута док лежите. Такође можете користити лагани памучни грудњак да држите лишће на месту. Међутим, не прелазите 20 минута јер постоји бојазан да би листови купуса могли смањити производњу млијека.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas