· · Коментари: 0
цвеће

Због чега ОРХИДЕЈА неће да цвета? Поправите грешке и уживајте у њеној лепоти

Како да поправимо уобичајене разлоге због којих орхидеја не цвета?

1620232691_Depositphotos_44893037_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Орхидеје су препознатљиве по својим прелепим цветовима које ће украсити сваки дом. То је углавном и разлог њиховг чувања, па када нам се цветови дуго не појављују помислимо шта није у реду и шта то радимо погрешно.

Већина застоја у цевтању може врло лако да се реши.

Не добија довољно светлости

Неадекватна светлост је главни разлог због којег орхидеје одбијају да цветају или поново цветају.

Прочитајте још: Сирће ЧИНИ ЧУДА за вашу башту! Топ 8 трикова због којих ће вам биљке бити захвалне (ВИДЕО)

Превише светлости

Ако сте орхидеју поставили на изузетно сунчаном месту можете да приметите да је усприла са цветањем или да су јој листови суви.

Многе орхидеје ће цветати неколико пута годишње и моћи ће да живе деценијама, најстарија биљка која је забележена успевала је више од 100 година.

Променљива температура

Орхидеја је тропска биљка која воли втоплоту. Некада када не цветају треба да их "шокирате" температуром. Доживљавање температурне разлике поспешиће њихово цветање, пише Тхе спруце.

Корење и пресађивање

Да бисте утврдили да ли орхидеју треба да пресадите процените корење. Ако корење изгледа смеђе или садни материјал по својој густини подсећа на баштенско земљиште, време је за пресађивање.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Превише воде

Превише воде негативно деује на здравље орхидеје. Обратите пажњу на њено тло које додирује вода у саксији. Оно никада не сме да буде мокро Ако корени постају смеђи, превише заливате. Орхидеје потичу из влажних џунгла и подложне су редовним благим кишним пљусковима. Ако ваша орхидеја постане превише сува, лишће ће црпити воду из пупољака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.