· · Коментари: 1
ДИЈЕТА

Због чега су Францускиње витке и атрактивне? Тајна је у овој дијети

Откривена тајна виткости дама из Француске

1616404118_francuskinje.jpg
Фото: депоситпхотос

Њихова тајна се крије у дијети коју је пре двдесет година осмислио нутрициониста Пјер Дукан. Сада више од два милиона жена у Француској тврди да је Дуканова дијета заиста делотворна и да има дугорочне резултате.

Прочитајте још: Фармерке које ОСВАЈАЈУ модну сцену! Овај комад је императив овог пролећа (ФОТО)

Дуканова дијета, коју су примењивале бројне славне личности, па чак и Жизел Бундшен и Џенифер Лопез, састоји се од четири програма исхране који долазе један иза другог.

Фото: деспоситос

Почетак овог начина исхране обележен је брзим мршављењем, а онда следи једноставан режим којим се спречава враћање килограма. Пресудни елемент који повезује све четири фазе је дан када се не једе ништа осим протеина. Др Дукан каже да је на идеју о нискомасној дијети, која укључује један дан када се једу само протеини, дошао после разговора с једним пријатељем који га је замолио да га посаветује како да смрша, а да при том не избацује месо из јеловника.

- Рекао сам му да пет дана не једе ништа осим протеина и да пије само воду. Када се вратио, замолио ме је да се код мене измери јер мисли да је његова вага покварена - казао је Дукан, додајући да је његов пријатељ за пет дана изгубио 4,5 килограма.

Управо то је натерало др Дукана да специјализацију неурологије замени нутриционизмом. Наредних 35 година трагао је за савршеним програмом мршављења и савршеном дијетом.

Фото: деспоситос

- Током свих тих година постало ми је јасно да бројање калорија не помаже - мозак не ради на том принципу. Они мотивисани могу да на тај начин изгубе вишак килограма, али готово увек се ти килограми врате - изјавио је Дукан додајући да поштује и лекара Аткинсона и његову дијету, али не верује у то да неограничено уношење масноћа у организам може да буде здраво. Дукан је због тога трагао за дијетом која ће помоћи људима да се дугорочно реше вишка килограма.

- Нисам могао да поднесем идеју да неки људи буду на дијети читав живот. То би било немогуће - казао је Дукан. Тако је и направио дијету у коју је увео основне елементе здраве исхране. Дијета је пажљиво осмишљена како би се након скидања масних резерви спречио повратак килограма.

Ако се стриктно држите његове дијете доћићете до здравог режима исхране и вратити се нормалном животу, али све под једним условом - до краја свог живота један дан недељно морате да проведете искључиво на протеинима. Ова дијета је веома популарна у Француској и заправо је тајна виткости Француза.

Дуканова дијета започиње кратком и оштром фазом напада на масно ткиво. Не једете ништа осим протеина, као што су на пример, месо, јаја, риба и немасни млечни производи. Како тврди др Дукан, многи људи већ у првих неколико дана изгубе више од три килограма. 

Прочитајте још: Будите праве заводнице: Шминка која је у тренду овог пролећа

После брзог и драматичног мршања, време је за остале фазе Дуканове дијете. Током дијете можете да уживате у угљеним хидратима, односно узимате једну кашику житарица. Пре него што се одлучите на дијету, обавезно израчунајте колико би килограма требало да изгубите. Уколико желите само два или три килограма онда је довољан један дан почетне фазе, а ако желите да смршате 12 килограма онда морате да прођете кроз петодневну протеинску фазу. Међутим, прва фаза се не сме спроводити више од десет дана.

После прве фазе осим протеина у организам можете да уносите и поврће. Можете почети са супом или салатом, а затим једите месо или рибу уз кувано поврће. Када достигнете жељену тежину у исхрану уводите хлеб, сир или тестенину. Оно што је најбитније јесте да се килограми не враћају, а ви можете да уживате у свим благодетима хране.

Прочитајте још: Уклоните шминку на потпуно природан начин помоћу намирница које имате у кући

Дијету могу да практикују сви, без обзира на године, а др Дукан гарантује да ћете, ако се будете придржавали програма, засигурно изгубити вишак килограма и остати витки.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.