· · Коментари: 0
САВЕТИ

Због ових ПЕТ грешака вежбање у теретани нема ефекта!

Посећујете теретану свакодневно, а немате жељене резултате?

1613734595_Depositphotos_188126932_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Сасвим је могуће да током вежбања занемарујете неке ситнице, које доводе до великих проблема. Ово су најчешће грешке због којих фитнес-почетници добијају негативно искуство и, као резултат, губе мотивацију.

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Избегавање истезања након тренинга

Сви фитнес-фанови знају колико је важно загрејати се и истезати мишиће пре вежбања. Али скоро нико не ради истезање после тренинга. Међутим, избегавање ове процедуре значајно смањује ефекат претходних вежби.

Истезање је важно као и вежбање.

Поновно истезање мишића неопходно је да би они постали флексибилнији и мање болели након интензивног тренинга. Такође је вредно напоменути да се током истезања у организму ослобађа хормон раста соматотропин који подстиче повећање мишића.

Неправилан положај тела на тренажерима

Енергетска пића
Лекари упозоравају: строго је забрањено бавити се спортом одмах након конзумирања кафе или енергетских пића. Срце које се већ налази под дејством кофеина, неће издржати додатно оптерећење од интензивне физичке активности. Кафа плус тренинг најбржи је пут до срчаног удара.

Биомеханика људског тела изузетно је компликована. Стога, резултат извођења било које физичке вежбе зависи од правилног положаја ваших руку, ногу и кичме. Да не бисте направили грешку, посаветујте се са фитнес тренером. Занемарујуци правилан положај тела, излажете ризику своје лигаменте и зглобове.

Гладан организам сагорева мање калорија!

Тренинг на празан стомак

Глад је озбиљан стрес за тело, али негативан ефекат се удвостручава ако се бавите физичком активношћу. Организам осећа као да су његове резерве енергије ограничене и прелази у економични режим. Гладни спортиста сагорева мање калорија него сит. Али при следећем оброку, "уплашени" организам за сваки случај прави залихе, претварајући у сало 30% поједене хране.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Свакодневно вежбање

Класична шема тренинга - посета теретани три пута недељно, измишљена је с разлогом. Бесмислено је свакодневно вежбати, јер у овом случају организам нема времена да се одмори, а мишићи се не опорављају. Због тога труд многих почетника, који покушавају да што брже повећају мишићну масу, не доноси никакве резултате. Свакодневно вежбање сигуран је начин да добијете хронични умор и проблеме са срцем - али не и идеалну фигуру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.