Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
изглед дома

Због ових разлога кућа ИЗГЛЕДА НЕУРЕДНО: Мање је више и у овом случају

Како се ближе хладнији дани, све ћемо више времена проводити у својим домовима. Свакако, тамо где желимо да се осећамо опуштено, сигурно и инспиративно.

1603015683_Depositphotos_38446051_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, понекад случајне грешке у уређењу дома могу учинити да он изгледа неуредно и хаотично.

Ево које су то грешке:

1. Отворени простор за складиштење

Многи од нас воле да изложе сувенире са путовања, цртеже наших најмлађих, предмете који смо сами израдили, све књиге које имамо и слично, али ако их је превише, ефекат ће бити све само не привлачан.  Чиниће се као да нам дом лични на складиште.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Након овога ћете се осећати као да СПАВАТЕ НА ОБЛАКУ! Постељина мекана као ПАМУК (ВИДЕО)

Зато на отворене полице сместите само најдраже декоративне предмете који одговарају стилу дома, а све остало спремите у корпе и украсне кутије. То се посебно односи на електронику, предмете које не користите на дневој бази и дечје играчке.

2. Коришћење превише боја

Неутралне боје за зидове нису за свачији укус, но ако претерамо с јаркима и животним, наш дом може одавати утисак неуредности и неукуса. Исто важи и за додавање превише декоративних јастука, ћебади и завеса у јарким бојама.

Зато додајте елементе у неутралним бојама, посебно оне веће попут кауча или тепиха, а што се тиче јарких боја, задржите се на 2-3 боје које се складно допуњују. Соба ће у трену изгледати прозрачније. "прочишћеније" и уредније.

Препоручује се да се ормани, столови и други намештај одмакну барем неколико центиметара од зида.

3. Постављање намештаја уз сам зид

У жељи да што више искористимо, често у не баш велики простор склони смо да смештамо намештај тик уз зид како бисмо добили већи средишњи/централни простор. Али, управо се због тога соба може чинити неуреднијом него што јесте.

Прочитајте још: БИЉКЕ вам не успевају: Ови знакови указују на то да их ПРЕВИШЕ ЗАЛИВАТЕ

Зато се препоручује да се ормани, столови и други намештај одмакну барем неколико центиметара од зида, а ако живите у врло малом простору, посегните за вишенаменским комадима које можете и лако склонити. Осим тога, ако ормани не буду тик до зида, лакше ће "дисати" и спречићете стварање потенцијалне буђи и паучине.

4. Превише декорација на столу

Фото: Депосит

Увек је лепо видети занимљив средишњи декоративни предмет на столу у кухињи, трпезарији или дневној соби, али ако се претера са додавањем превише њих, учинак може бити потпуно супротан. Чиниће се као да је сто неуредан, а уједно ће се накупљати и више прашине на тим предметима.

Уместо тога, боље је ограничити се на један до три предмета, и то оне који су уједно и функционални. Примера ради, на сто дневне собе можете ставити украсни послужавник на којем ћете држати даљинске управљаче и мирисну свећу коју редовно користите. На кухињски сто ставите корпу с воћем, а на сточић у ходнику кутију или корпу у којој ћете држати кључеве.

И у случају уређења дома, мање је више.

5. Случајан размештај слика и фотографија

Фотографије и слике на зиду сматрају се једном од најбољих декорација.  Не само да простору дају дозу топлине него и уједињују успомене, фотографије драгих људи и места, па чак и слике које смо можда сами насликали. Но, врло је важно како ћемо их разместити.

Прочитајте још: Цео живот живимо у ЗАБЛУДИ! Ево како се, у ствари, ИСПРАВНО ПЕРЕ ВЕШ у машини

Препоручује се да на своме зиду направите тзв. зидну галерију (галлерy wалл) односно групишете комбинацију мањих и већих слика и фотографија с одређеним размаком међу њима. За још чистији утисак, сви оквири могу бити исте нијансе.

Видите, није тешко, не кошта ништа, а простор ћете ослободити сувишних ситница због којих делује пренатрпано и неуредно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas