· · Коментари: 0
сунце

Због овога су лети креме и пудери са ЗАШТИТНИМ ФАКТОРОМ обавезни: Уврстите их у своју свакодневну негу

Једна од најбољих беаутy тајни је свакако откриће да би креме са заштитним фактором требало да буду део свакодневне неге.

1596805263_Depositphotos_18884635_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Најболље је да користите оне креме на којима пише фактор 30 или више од тога. Такође, важно је напоменути да би крему са заштитним фактором требало да наносите бар 20 минута пре изласка напоље.

Прочитајте још: РАЈ ЗА СРБЕ! Ако ОВДЕ летујете добијате бесплатне лежаљке, сунцобране и пешкире, а ДВОЈЕ ДЕЦЕ НЕ ПЛАЋА НИШТА

Зашто је крема важна:

1. Креме за сунчање спречавају неуједначену боју коже

Пролонгирана изложеност УВ зрацима наноси штету ћелијама које стварају пигмент, што резултира вишак и неуједначену пигментацију - у виду тамних пега, старачких пега или мрља.

Фото: Депосит
Крему са заштитним фактором нанесите бар 20 минута пре изласка напоље!

2. Креме за сунчање успоравају старење коже

Штета коју наносе УВ зраци чини између 80% и 90% видљивих знакова старења - укључујући боре и опуштеност коже.

Прочитајте још: БАНАНА ИЛИ ФРАНЦУСКА ПУНЂА: Фризура која је ОСВОЈИЛА ЖЕНЕ ШИРОМ СВЕТА (ВИДЕО)

3. СПФ можете пронаћи у различитим облицима, не само кремама

Уколико вам замисао да свакодневно наносите кремасту структуру на лице пада тешко, не брините, производе за заштиту од сунца данас можете да пронађете у виду спреја, лосиона, па све до стика и гела.

Важно је напоменути да и одређена шминка у себи садржи СПФ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.