Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕДАК ПОРЕМЕЋАЈ

Због ретког поремећаја тражила од лекара да је учине глувом: Жена не може да поднесе звук дисања других људи (ВИДЕО)

Овој жени не смета дубоко дисање ни дахтање, већ обично дисање. Све што жели јесте да "бука" престане, али то је немогуће, па је морала да трпи.

1614078041_jj.JPG
Фото: Принтскрин / Јутјуб / This Morning
Oglas

Шкоткиња која пати од мизофоније, патолошке осетљивости на звукове, тврди да је толико иритира звук дисања других људи да је једном од лекара тражила да је учине глувом.

Прочитајте још: Трик који ће вас одушевити: Ево како да за 10 секунди увучете пертле (ВИДЕО)

Мизофонија се описује као снажна одбојност или мржња према одређеним звуковима, што подстиче емоционалне или физиолошке реакције које се осталима чине неразумне. Осетљивост на звукове може да подстакне разне реакције, од беса и панике до потребе за бегом, пише Оддитy Централ.

Узроци мизофоније
Док неки мисле да мизофонију узрокују иритантни звукови попут гласног жвакања или гребања ноктима по плочи, заправо је може изазвати било који звук. Већину омражених звукова притом производи људско тело, али занимљиво је да људи који пате од овог стања не осећају иритацију ако сами производе те звукове.
Замислите неки звук који мрзите, помножите његов интензитет са 100 и отприлике можете схватити шта је мизофонија.

Жели да постане глува

На пример, жена из Шкотске која се недавно појавила у британској емисији "Тхис Морнинг" описала је своје искуство с мизофонијом коју узрокује свеприсутни звук – дисање других људи.

Прочитајте још: ЈУТАРЊЕ РУТИНЕ за почетак продуктивног и срећнијег дана

- Када га чујем, постанем љутита. Што је гласније, постајем све беснија. Ако неко намерно дише како би ме наљутио, то ми не смета. Али ако се ради о обичном дисању, то је друга прича - открила је госпођа Карен.

Дакле, не нервира је звук дубоког дисања и дахтања. Она само жели да "бука" престане, што је немогуће јер људи морају да дишу, па мора да прихвати да не може ништа да уради по том питању.

Прочитајте још: Снимљена како гура камион на узбрдици усред олује: Маму троје деце због овог снимка зову СУПЕРЖЕНА

У једном тренутку стање јој се толико погоршало да је питала лекаре да ли могу да је учине глувом, али они јој нису услишили жељу.

Након Карениног случаја, на друштвеним мрежама огласиле су се друге особе које пате од мизофоније.

Прочитајте још: Шта у новчанику никако не треба да се нађе: Избегните најчешће грешке које спречавају прилив новца

"Мизофонија ми уништава живот на дневној бази и све бих дала за лек, а лекари ми се смеју и говоре да преувеличавам", "Драго ми је што се прича о мизофонији. Звук жвакања, типкања и осталог толико ме љути да бих најрадије ишчупала косу. Постанем толико љута, то није нормално, морам да ставим слушалице да блокирам све друге звукове", неки су од коментара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas