· · Коментари: 0
рецепт

Здраво и укусно: СУПА ОД БЕЛОГ ЛУКА према једноставном рецепту

Истраживање све више сугеришу колико је здрав бели лук.

1626949359_Depositphotos_37137401_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Када изгњечите чен белог лука ослобађа се алицин, који доказано помаже при снижавању холестерола и крвног притиска.

 Алицин и други састојци у белом луку убијају многе штетне организме попут вируса и бактерија који изазивау прехладе и гирпове.

Прочитајте још: Летњи доручак за витку линију: Изгубите 3 до 5 кг за месец дана

Постоји много начина за коришћење белог лука у исхрани. Овог пута на менију нам је супа од белог лука. Слична је крем супама од печурака, а уколико сте љубитељ белог лука сигурно ће вам се допасти.

Састојци:

  • 600 мл пилећег бујона
  • 600 мл обичне воде
  • 1 главица белог лука
  • 50 мл маслиновог уља
  • сол и бибер по жељи
  • неколико листова першуна
  • неколико кришки старог хлеба
  • сир

Припрема:

Загрејте у лонцу пилећи бујон с пола литре обичне воде. Ченове белог лука загрејте у маслиновом уљу на лаганој ватри. Након 10 минута склоните с ватре. Самељите бели лук у који ћете поступно додавати топло уље. Разредите течност са 100 мл обичне воде. У загрејани пилећи бујон додајте смесу од белог лука. Посолите и побиберите по жељи, те додајте першун.

Прочитајте још: Летња вегетаријанска ДИЈЕТА: Укусна и ефикасна! (ЈЕЛОВНИК)

Кувајте на лаганој ватри док се не сједине сви састојци. При крају кувања нарендајте мало топљеног сира или скувајте размућено јаје. Супу прелијте преко коцкицама старог хлеба које сте претходно тостирали у тигању или тостеру. Украсите першуом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.