Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЖБЕ

Желели сте постанете БАЛЕРИНА? Ево прилике да вежбате као и оне и урадите нешто за своје тело

Девојчице сањају да постану балерине, а уз помоћ овим пет вежби нека и пробају! Ове вежбе могу да практикују сви - од трогодишњакиња до жена у зрелим годинама.

vezba-4-zabica.jpg
Фото: архива Новости
Oglas

Ово су вежбице које сви могу безбедно да раде код куће, сви који желе, од трогодишњака па до људи у зрелим годинама - каже Сања Флањак из Уметничог центра Adagio-NB.

Прва вежба
Фото: Архива Новости

Прочтиајте још: Зграбите прву СТОЛИЦУ и почните да вежбате, јер иду ЛЕПИ дани

Прва вежба

После благог загревања радимо вежбу рис-флекс. Руке су на коленима, леђа права и трудимо се да што јаче гурамо прсте док колена остају затегнута. Понављамо осам пута.

Прво се загревамо.

После благог загревања радимо вежбу рис-флекс. Руке су на коленима, леђа права и трудимо се да што јаче гурамо прсте док колена остају затегнута. Понављамо осам пута.

Друга вежба

Следећи корак на партеру је истезање. Руке су изнад главе (у трећој позицији), исправљена леђа, а колена и рис затегнути. Десет секунди остајемо у тој позицији.Затим хватамо пете или зглобове, а главу стављамо на затегнута колена. Десет секунди смо у том положају.

Ово је трећа позиција
Фото: Архива Новости
Истежемо се по десет секунди.

Понављамо све десет пута.

Трећа вежба

Руке су изнад главе (у трећој позицији), леђа и колена исправљена, затегнут флекс. После десет секунди хватамо прсте и повлачимо их ка себи, толико да се пете одвоје од пода, а да колена остану затегнута.

Вежбе се увек понављају по осам пута.

Задржимо десет секунди. Понављамо све осам пута.

Четврта вежба

Једна нога остаје у жабици, а друга се отвара у шпагу. Колено спуштамо на под, док је што више отворено у страну, на другој нози затегнемо флекс и колено, па легнемо на ногу. Задржимо два минута и исто тако урадимо на другу страну.

Пета вежба за леђа
Фото: Архива Новости

Пета вежба

Вежбе се раде према сопственим могућностима, никада силом!

Исправљамо леђа, спуштамо колена ка поду и вучемо стопала ка себи. Два минута смо у овој позицији.

Прочитајте још: Пробајте вежбe ПЕТ Тибетанаца: Раде их многе СЛАВНЕ личности, а успешни људи широм света из називају ЧУДОМ

Једна нога нам остаје у жабици, а друга се отвара у шпагу. Колено спуштамо на под, док је што више отворено у страну, на другој нози затегнемо флекс и колено, па легнемо на ногу. Задржимо два минута и исто тако урадимо на другу страну.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas