Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОВРЋЕ

ЗЕЛЕНА БОМБА: Медитеранска блитва на лешо (ФОТО)

Блитва подиже имунитет, савршени је диуретик, чува мозак и пошто је нискокалорична одлична је за дијету.

1597656785_blitvaGotova.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Свако ко кубури са килограмиам треба редовно у исхрану уврсти блитву. Нажалост, у Србији се најчешће једе уз куван кромпир и рибу, што је погрешно јер је бпгата витаминима Ц и Б, као и каротином, магнезијумом, гвожђем, калијумом, калцијумом и манганом.

Блитва аутоли глад
Да би човек био без напада глади најмање пет сати, довољно је да свакога дана унесе између 150 и 200 грама блитве. 

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Ова намирница убрзава пролаз хране кроз црева и отклањају тегобе приликом варења, отклањања нервозу и јача концентрацију. Ствара црвенена крвна зрнаца, јача кости и штити комплетну слузокожу тела, а нарочито очију.

Прочитајте још: Сигурно сте јели СМОКВЕ на сто начина, али никада у СЕНДВИЧУ - Зашто? (ФОТО)

Уклоните бели корен

Састојци:

  • веза блитве
  • лимун
  • маслиново уље
  • већи кромпир
  • 2 чена белог лука

Припрема:

Блитва се детаљно опере, лист по лист. Окрене се наопако и бели корен из средине се "извуче".

Сваки ласт се темељно опере и уклони бели корен.

Када се сви листови темељно оперу блитва се скува у води која је проврила. Блитва је брзо готова, а оценићете да је крај када омекне.

Кромпир се скува у другој шерпи, а претходно исече на коцкице, па нежно помеша са блитвом.

Опрана и очишћена блитва спремна за кување Фото: А. М.

Блитва може да једе са кромпиром, али и као салата. Довољно је додати бели лук, полити лимуновим соком и залити маслиновим уљем.

Прочитајте још: ПОШИРАНО јаје са руколом које ДИЖЕ из МРТВИХ (ФОТО)

Ко не воли бели лук треба да га исече на велике листиће како би га лакше уклонио.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas