Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНИ ЛЕКОВИ

Зелени или црни чај? Можда сте живели у заблуди, али ово нису ИСТИ НАПИЦИ! Ево и који је здравији

И зелени и црни чај нуде разне здравствене бенефите, од заштите срчаног мишића до јачања имунолошког система

1612737439_caj.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Заблуда да су црни и зелени чај исти напитак, сачињен од истих биљака, стварност је другачија. Ово су потпуно различити чајеви, али су и један и други пуни лековитих својстава. Погледајте неке разлике између њих како бисте одлучили која је здравија и више одговара вашем здравстваном стању. 

Оба помажу да ваш имунолошки систем буде здрав, помажу у губитку килограма и помажу у одржавању кардиоваскуларног здравља

Постоји много чајева који су корисни за здравље, укључујући зелени чај и црни чај. И црни и зелени чај праве се од лишћа биљке Camellia sinensis.

Прочитајте још: Проверени РУСКИ РЕЦЕПТ: Мелем који брише упалу јајника

Обе врсте чајева имају неке заједничке здравствене бенефите. И црни и зелени чај састоје се од моћних једињења која нуде разне здравствене добробити. Оба помажу да ваш имунолошки систем буде здрав, помажу у губитку килограма и помажу у одржавању кардиоваскуларног здравља. Ево неколико разлика између две врсте чаја.

Зелени чај

Што се тиче прикупљања чаја, листови зеленог чаја нису оксидисани и загревају се да би се спречила оксидација. У погледу количине кофеина присутног у зеленом чају, он садржи једну четвртину количине кофеина присутног у кафи, што га чини здравијом алтернативом.

Зелени или црни?
И зелени и црни чај имају неколико здравствених добробити. Али како листови зеленог чаја нису оксидисани, он има више антиоксиданаса у поређењу са црним чајем. Дакле, на основу овога, може се рећи да је зелени чај здравији од црног чаја.

Такође, помаже у губитку килограма. Кофеин и катехини, који су присутни у овом чају убрзавају метаболизам и могу помоћи телу да сагори масноће брзо и ефикасно.

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊЕ ИСКУСТВО: Ноћ у "ЗАТВОРУ" за 42 евра! Ово је НАЈНЕПРИЈАТНИЈИ хостел на планети (ВИДЕО)

Како бисте савршено скували зелени чај, узмите 220 милилитара воде и након што прокључа, додајте 2 грама листова зеленог чаја. Пустите да се кува 2 до 3 минута и процедите.

Црни чај

Црни чај се производи ваљањем листова и излагањем ваздуху како би започео процес оксидације. Такође, листови црног чаја се беру и суше како би се смањио садржај влаге.

Прочитајте још: МАТЕМАТИЧАР је "израчунао" овогодишње немире још 2012. године, а ПРЕДВИЂА још СТРАШНИЈЕ ствари

Црни чај има већи ниво кофеина у поређењу са зеленим чајем. Садржи 1/3 количине кофеина присутног у кафи. Будући да садржи високу количину кофеина, ефикасан је у повећању протока крви и у побољшању концентрације и фокуса.

Да бисте скували црни чај, узмите 220 милилитара воде. Када вода прокува, додајте 2 грама листова црног чаја и пустите да се кува 3 до 4 минута. Листове процедите и послужите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas