· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Желите ЧИСТ ВАЗДУХ у своме дому? Ову биљку морате одмах набавити

Осим бројних здравствених добробити, ова биљка је изузетно лака за одржавање и узгој

1606349038_Depositphotos_108602924_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Хлорофитум или зелени љиљан је биљка, коју свака кућа мора имати због својих прочишћавајућих, антимикробних и антибактеријских учинака за здравље укућана. Може расти и у сенци, али и на светлости. 

Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће

Смог и загађен ваздух постаће готово неосетни у вашем дому уколико у њему нађете мало простора за хлорофитум, односно зелени љиљан како се ова биљка и назива у народу. 

Прочитајте још: ОВО је најбољи начин да УПРОПАСТИТЕ дневну собу! Поштујте ПРАВИЛА и то се НЕЋЕ ДЕСИТИ

 Хлорофитум или зелени љиљан има способност да активно прочишћава вазхух у просторији.

Захваљујући својим позитивним особинама, она значајно побољшава микроклиму вашег дома. Оно због чега је домаћице обожавају је и чињеница да није ни мало захтевна, као и да не тражи директно сунце и велику количину светлости.

Прочитајте још: НАЈПОПУЛАРНИЈИ овогодишњи стил за уређење купатила (ФОТО)

На светлости хлорофитум временом постаје светлији, док су на његовим листовима врло декоративне. Када биљка расте у сенци, пругице на листовима постепено нестају. Хлорофитум или зелени љиљан има способност да активно прочишћава вазхух у просторији.

Врло ефикасно неутралише штетне састојке за људски организам, као што су фенол, бензен, формалдехид и друге, које у великим количинама емитују савремени материјали за завршну обраду и намештај од иверице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.