Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бебе

Желите да детету пробушите уши? Ево зашто би родитељи ипак требало да сачекају

Неколико разлога које би родитељи требало да имају на уму уколико размишљају о томе да бебама пробуше уши.

1618752025_Depositphotos_162200312_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Према америчкој академији за педијатрију, родитељи би требало да причекају да њихова деца напуне бар шест месеци пре него што им пробуше уши. У неким културама то се чини и раније, било због обичаја било због тога што се родитељима то свиђа.

Иако се око питања треба ли пробушити уши деци често расправља, не може се порећи да тај поступак има пуно недостатака.

Прочитајте још: Разлике у васпитању: У Србији је дете сито, а у Шведској у природи!

Могу да се повреде
Бушење ушију, без обзира на доб, је болно. Кад пробушите дететове уши, оне могу постати црвене, болне и осетљиве. Кључно је не дирати свежи "пиерцинг", а бебе су непредвидиве и могу при случајном додиру повући наушницу те се повредити или се њоме угушити.


Родитељ бира за дете

Увек постоји ризик да дете одрасте и пожали што има пробушене уши. Можда је боље да причекате и препустите ту одлуку детету, кад буде старије и способно да се бринеза свој "пиерцинг".

Трајно је

Иако то није увек случај, бушење ушију понекад може учинити рупу трајном. То може бити проблем ако дете одрасте и зажали због ваше одлуке.

Прочитајте још: ВИКАЊЕ лоше утиче на децу: Научници дошли до нових важних открића

Може доћи до инфекције

Чак и кад се предузму све мере предострожности, код "пиерцинга" увек постоји ризик од инфекције, посебно ако се о њему правилно не брине. Бол, исцедак и отеклина могу се појавити ако се уво не чисти према упутствима стручњака, а може настати и посебан облик ожиљка који се назива келоид.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas