· · Коментари: 0
САВЕТИ

Желите да промените СВОЈ ИЗГЛЕД, али без промене НАВИКА? Може! Послушајте ОВЕ САВЕТЕ!

Хтели ми то или не, на прелазу годишњих доба се многима рађа жеља за неким променама у животу, као што су освежење себе, а посебно тела.

1600508059_Depositphotos_9309370_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ако ваш план није радикална промена од уобичајених бројева на ваги, већ само неколико килограма мање, следите ових 5 правила који ц́е вас за пар месеци приближити идеалу.

Направите један оброк, 100% користан

Чак и мала манипулација храном може да направи велику разлику. Запамтите да 80% успеха у мршављењу зависи од ваше хране, а не од спорта, како многи верују. Ваш задатак је да најмање један оброк буде савршено користан за ваш организам: здрав, са одређеним бројем калорија, не брза храна, пржена, слатка, скробаста, а списак се наставља.

На пример, као и вец́ина, ви једете три пута дневно, не рачунајуц́и грицкалице. Најразумнија промена ц́е бити вечера и, на пример, уместо кромпира или тестенине са црвеним месом, једите салату од зелениша и печено поврц́е, зачињено маслиновим уљем и семеном бундеве. Међутим, и вечера може бити предмет побољшања. На пример, додајте печено пилец́е бело месо, паленту или пасуљ - то зависи од ваших жеља и шта вам одговара у комбинацији: протеини и влакна или влакна и угљени хидрати.

Прочитајте још: Дневна исхрана са 12 ОБРОКА спречава озбиљне болести и продужава живот (СПИСАК)

Фото: Депозит

 

Ходајте чешц́е

У време ручка лагана шетња до далеког кафиц́а, током разговора са мајком направите неколико кругова око стола, после радног времена дуга шетња до тржног центра... Добро, сувишно је да кажемо да треба заборавити лифтове. Ходање нец́е заменити кардио-тренинг, али ће много помоћи. Мало оптерец́ење растераће крв кроз вене и убрзати метаболизам.

Спавајте без одец́е

У овој тачки се више ради о психологији него о пракси. Најлакше је сакрити недостатке великом пиџамом или доњим вешом који стеже. На тај начин скривате недостатке, чак и од себе. Ова једноставна пракса да спавате без одец́е је ништа нарцисоидно, само научни приступ. Погледајте се наги у огледало увече и то ће вам помоц́и да разумете своје предности и мане, а онда ц́ете нови дан почети са радом на себи. Или обрнуто, дивићете се ономе што имате.

Прочитајте још: Шаље ли вам их тело? Пет СИГНАЛА да се морате ПОКРЕНУТИ пре него што буде прекасно

Немојте бацати оно што не поједете

На пример, у ресторану сте појели само половину оброка, а половина је још остала на тањиру. Питајте конобара да вам запакује остатак и понесите га са собом. Прво, то вас ослобађа од болних мисли као што су: "Платио сам за то, па ћу појести све. Друго, то помаже да се избегне преједање. Да ли желите да једете више? Не патите, поједите пола, а други део понесите са собом. Трец́е, ви вец́ имате спреман оброк (вечеру, доручак), који само треба да се загреје.

Фото: Пиксабеј

Стоп тежини

Тежина има навику варирања. Пили сте пуно воде током дана и јели добро на рођендану свог пријатеља? Два килограма вишка. Цео дан сте спавали или промашили ручак? Килограм минус. Све ово може бити за један дан. Тежина увек не одражава стварну слику и зависи од низа параметара. Ако ипак желите да некако прославите свој напредак, главна ствар је да станете на вагу ујутру пре доручка.

Прочитајте још: Ове јесени не смете да прескочие НАР! Ово је НАЈЛЕКОВИТИЈЕ воће, а ево за шта је све добро

Покушајте да примењујете ове једноставне савете пар месеци. Видећете невероватне резултате, а не морате да мењате своје старе навике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.