Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОСА

ЖЕЛИТЕ ДУГУ КОСУ? Подстакните је на ове начине

Раст косе одвија се природно, али постоје многе ствари којима сами успоравамо тај поступак.

1611060723_Depositphotos_29838975_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако вам коса не опада у забрињавајућој количини, а желите да подстакнете њен раст, обратите пажњу на ових 5 ствари: 

1. Добра исхрана

За раст косе нужно је гвожђе, цинк, протеини и витамин Б! Ако их нема довољно у вашој исхрани, велика је вероватноћа да вам је коса слаба. Зелено поврће, риба, месо... то су намирнице које ће итекако помоћи расту ваше косе.

Прочитајте још: Зима је немилосрдна: ПЕТ потпуно природних маски за ДУГАЧКУ косу

2. Додаци исхрани

Витамин Б познат је по томе што убрзава раст косе и ноктију. Можете набавити капсуле с витамином Б или пити хмељ који га је препун.

Фото: Депозит

3. Пилинг темена

За здрав раст косе изузетно је важно здраво теме. Ако је "зачепљено" масним слојем, остацима козметичких производа или љускицама, коса ће спорије расти. Зато је добро једном седмично направити пилинг темена. 

Прочитајте још: Дуга или кратка коса? Ово брзо примењиво правило открива шта најбоље пристаје вама

4. Масажа темена

Добра циркулација важна је за раст косе, па је одлична идеја да неколико пута седмично измасирате теме. Сећате се како то раде фризерке при прању косе? Док гледате омиљену серију, прстима измасирајте цело теме на неколико минута како би подстакли циркулацију.

Прочитајте још: Највеће грешке које правимо када увијамо косу: Последице се тешко поправљају

5. Престаните да носите косу у пунђи и репу

Ако вам је коса стално чврсто завезана у реп или пунђу, долази до два проблема. Део косе на којем вежете реп постаје слаб и пуца, а уз то константно затежете косу на темену. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas