· · Коментари: 1
ПАМЕТНИ УРЕЂАЈИ

Желите пуњач у кутији са НОВИМ мобилним телефоном? Нема проблема, али ДОПЛАТИТЕ!

Водеће две компаније мобилних телефона ускоро би могле да наплаћују пуњаче за уређаје, најављују страни аналитичари

1595797299_punjac.jpg
Фото: Pixabay

Спекулације о увођењу наплате пуњача мобилних телефона ојачала је чињеница да је компанија Аpple избацила слушалице из пакета, односно кутије у коју је упакован нови мобилни уређај.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Брига о заштити екологије од електричног отпада или прилика за добру зараду?

Прочитајте још: Како да сакријете да сте прочитали поруку на Viber, Facebook или WhatsApp?

Аналитичари међу технолошким стручњацима већ неко време подгревају идеју да ће се пуњач уз мобилни телефон ускоро додатно наплаћивати. И све се чини да се иде у том смеру, обзиром да су се у кутијама са новим телефоном, могле наћи и пуњач, слушалице, али и маскице за уређај.


Фото: Pixabay

Прочитајте још: Ево како да ЗАТАМНИТЕ екран на Gmail апликацији

Из компаније Аpple долазе ставови да је пуњач за паметни телефон непотребан елктронски отпад, који се ствара сваки пут када корисник купи телефон са припадајућим пуњачем. 

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Такође, треба се подсетити да је Аpple први избацио прикључак за слушалице са паметног телефона. Након тога испоставило се да је одлука добро уновчена, односно сваки корисник је морао посебно да купи бежичне слушалице. Спекулише се да и иза одлуке о наплати пуњача стоји иста, тржишно оријенисана одлука.  

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Сличне вибрације стигле су и из компаније из Јужне Кореје.

Наиме, тамошњи медији пишу и да  Samsung намјерава да искључи бесплатан пуњач у свим пакетима нових телефона. Samsung ће наводно узети нешто озбиљнију тактику, у којој ће проценити како корисници реагују на избацивање пуњача из пакета, па ће тек онда дониети финалну одлуку. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.