Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Желите савршен тен? Ове намирнице одржавају његов сјај

Уколико желите савршен тен постоје намирнице које ће вам помоћи да одржите његов сјај

1624097120_voce.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Познато је да воће и поврће веома повољно утичу на наш организам и здравље, али у великој мери могу да утичу и на наш изглед, поготово када је кожа лица у питању.

Прочитајте још: Мелем од ДУЊЕ уклања боре и негује усне

Тако постоје одређене намирнице које могу побољшати изглед и здравље коже лица, а међу њима се у првом плану налази разно воће. Уколико желите лепу, неговану, блиставу кожу и свршен тен – потребно је да редовно једете ово воће:

Банане

Банане су један од најбољих природних извора калијума за наш организам. Управо је овај састојак од круцијалног значаја за одржавање равнотеже хидратантности коже – која је веома важна за сјајан изглед лица.

Лубеница

Један од омиљених плодова лета је свакако лубеница. Захваљујући томе што је њен садржај 90 одсто вода – редовним конзумирањем лубенице можете бити сигурни да ће ваша кожа бити хидрирана изнутра, што се споља и те како може приметити.

Ананас

Ананас у себи садржи висок ниво ензима бромелин који смирује запаљење коже, због чега се често користи и као лек.

Боровница

У народу позната као плави дијамант, боровница је носилац здравих ствари и веома је вредна. Садржи висок ниво витамина А и Ц и одлична је као антиоксидант, што помаже да коже изгледа сјајно.

Јабука

Захваљујући томе што у себи садржи висок проценат колагена, јабука одржава кожу еластичном.

Јагоде

Јагоде су једно од омиљеног воћа многих људи управо због свог слатког укуса, а осим што су лепе за јело – веома су добре и за кожу лица јер садрже киселине које се боре против УВ зрачења и смањују боре.

Киви

Познато је да киви садржи висок ниво витамина Ц због чега је веома ефикасан у одржавању имуног система јаким, а кожи даје сјај и блистан тен.

Нар

Као и боровница, и нар се сматра суперхраном јер садржи моћне састојке који спречавају старење и регенеришу ћелије.

Прочитајте још: УЖАСНО! Нокти у облику ЗУБА или баштица са земљом и зачинским биљкама (ФОТО)

Трешње

Садрже велику концентрацију антиоксиданата – као ни једно друго воће, чиме успешно успоравају процес старења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas