· · Коментари: 0
НЕГА

Желите здраву и лепу кожу? Ове намирнице ће вам помоћи у томе

Стрес и генетика су два највећа кривца за несавршености које примећујемо на кожи. Међутим, иако су они неизбежни, за блистав тен постоји веома лако и ефикасно решење

1609257055_Depositphotos_217705904_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Уместо да неколико хиљада потрошите на препарате, најбоље решење би било да прошетате до пијаце и нађете адекватно поврће и воће, које ће вам помоћи да ваше лице изгледа здраво и неговано.

Прочитајте још: Продужите животни век: Да ли уносите довољну количину калцијума?

 

Фото: деспоситос

Краставац

Краставац је одличан за хидратацију што је уједно и кључни фактор здраве и лепе коже, а такође садржи и витамине Б и Ц, фолну киселину као и гвожђе, цинк, магнезијум и калијум, што га чини савршеним додатком исхрани. Његово антиупално дејство нам је такође добро познато у форми исечених колутића које стављамо преко очију приликом уради-сам третмана лица.

Кељ
Ово зелено поврће је извор витамина А, Ц и Е који спречавају старење коже и подстичу обнављање ћелија у организму. Кељ је такође пун минерала као што су магнезијум и калцијум који су неопходни за очување здравља коже. У свој мени га можете уврстити на разне начине, направите свеже цеђени зелени сок, додајте га у салату или пробајте неки од многобројних интересантних рецепата за припрему кеља за здрав и укусан ручак.

Фото: деспоситос

Купус
Купус је савезник лепе коже, било да је у својој природној форми или ферментисан као кисели купус. Листови купуса су богати влакнима, имају антиоксидантно својство и садрже велику дозу Ц витамина, док у је у киселој варијанти одличан пробиотик који подстиче рад цревне флоре, чиме се производи Б витамин. Уз купус – салата је ваше оружје за лепоту.

Лимун

Кад вам живот да лимуне, направите лимунаду или их користите као додатак јелима. Наш жути пријатељ који има толико широку и разноврсну примену у кухињи истовремено представља и одличан извор витамина Ц, а садржи и ензиме који помажу при обнови ћелија јетре и колагена у кожи.

Бундевине семенке
Ова популарна, а здрава грицкалица је боља од било каквих препарата за јачање косе, коже и ноктију јер уједно садржи и витамин Б и биотен, састојак који је заслужан за то дејство.

Прочитајте још: Препознајте прве ЗНАКОВЕ ГРИПА! Ево шта ОБАВЕЗНО треба да урадите

 

Бундевине семенке су такође богате минералима попут цинка, чији дефицит у организму може да доведе до појаве акни и сличних проблема са кожом. Када их не конзумирате уз филм или серију, можете их користити као додатак у салати, житарицама за доручак, па чак и приликом прављења колача.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.