· · Коментари: 0
мистерија

Првог дана ШАПЕ, онда ГЛАВУ... Прича о жени која је РАЂАЛА ЗЕЧЕВЕ и данас изазива НЕВЕРИЦУ (ВИДЕО)

Мери Тофт из градића Годалминг, Велика Британија, сигурно је једна од најчуднијих и најмаштовитијих жена које су ходале овом планетом. Она је 1726. године затруднела, а родила је зечића!

1594211456_Depositphotos_158925066_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Звучи лудо, невероватно и свакако као превара, али њен бизаран случај ширио се земљом попут пожара, па су се на лицу места нашли и новинари.

- Из Годалминга нам долази невероватна прича. Несрећна мештанка родила је прошлог месеца зечића, а њен пород на свет је донео Џон Хауард, еминентни лекар, уз помоћ бабице. Жена је на свет донела створење налик зецу, али његово срце и плућа расли су ван тела. Жена је родила зеца и 14 дана касније, а неколико дана касније родила је још четири зеца! Исто се десило и у петак, суботу, недељу – сваког дана по једног зеца. Сав пород помро јој је чим га је донела на свет - извештавао је лист "Мист’с недељни журнал" 19. новембра 1726. године.

Прочитајте још: ЦЕО СВЕТ зна за фреску Белог анђела због ЈЕДНОГ ДЕТАЉА, а по њему је настала и МОНА ЛИЗА

Мери је у време порођаја имала 25 година. Била је неписмена служавка, удата за младог калфу кројача, са којим је већ изродила троје деце. Она је била трудна, али је због свог материјалног положаја морала да ради тешке физичке послове, због чега је побацила. Тог дана када је побацила био је август, она је радила у пољу и касније тврдила да је видела зеца чији ју је изглед веома узнемирио.

Жена која рађа зечеве

Њен “порођај” уследио је 27. септембра, када је из ње “изашло” неколико делова животиња.

У “порођају” јој је помагала комшиница која је, запањена оним што је видела, то показала прво мајци девојке, Ани Тофт, која је била бабица, а Ана је то проследила тадашњем врло познатом хирургу Џону Хауарду.

Хауард је ту вест примио као обичну будалаштину. Ипак, на усрдне молбе Ане Тофт, пристао је да сутрадан обиђе њену ћерку. Детаљно ју је прегледао, и није нашао ништа чудно.

Прочитајте још: Тог дана била је САХРАНА: Отац снимао ћеркицу док је играла, па на снимку приметио ЗАСТРАШУЈУЋ призор (ВИДЕО)

У наредним данима, Мери је прошла кроз још пар “порођаја”, а вест је почела да се шири. Заинтригирани Хауард ју је поново посетио, и према његовом извештају, Мери је 9. новембра “родила” три мачије шапе, једну шапу зеца, утробу једне мачке, а у утроби је нађена јегуља. У наредним данима, Мери је “родила” још делова зечева.

Прича је дошла и до самог краља Џорџа први који је послао свог изасланика Хенрија Давенанта. У међувремену, и Хауард је поверовао у Мерину причу, и преселио ју је код себе, нудећи свим “неверницима” да присуствују неком порођају и сами се увере у бизарну причу.

Давенант је, по наредби краља, редовно контактирао Хауарда како би се распитивао о стању Мери Тофт.

Толико је интересовање на двору владало у вези тог случаја да је 15. новембра краљ послао свог лекара, Натанијела Анреа, родом из Швајцарске, и Самјуела Молинеа, свог секретара, како би се и они уверили у ову причу.

Краљеви изасланици нису били разочарани. Присуствовали су Мерином рађању торзоа зеца. Натанијел, дворски лекар, био је решен да провери да ли је зец и даље жив. Потопио му је плућа у воду, и испоставило се да плутају!

Прочитајте још: Речи младе којој је СВЕКРВА уништила венчање: Дошла је у ЦРНИНИ, а оно што ме ПИТАЛА након свадбе оставило ме у ШОКУ

Анре и Молине су се вратили на двор фасцинирани. Краљ је одмах за њима послао свог личног хирурга, Циријакуса Ахлера. Он је посетио Мери 20. новембра, и закључио да жена нема физичке симптоме трудноће. Такође је посумњао да је све лаж јер је Мери стално држала колена приљубљена, као да се боји да ће нешто испасти из ње. Сумњиво му је било и Хауардово понашање, јер му није дозвољавао да и сам помогне при порођају.

Ипак, уверио их је да потпуно верује у њихову причу, а затим се са деловима зеца вратио у своју лабораторију. Тамо је утврдио да су делови зечева сечени инструментима, а међу њима је нашао и траву. Одмах је обавестио краља да је у питању превара.

Жена која је преварила и самог краља

Хауард је, очито, осетио да се нешто спрема, пошто је Ахлеру послао писмо у коме тражи да му врати делове зеца. Краљ је био толико фасциниран причом да у први мах није могао да поверује да није стварна, те је поново послао Анреа до Мери. Тамо је Анре сазнао да је Мери опет родила пар зечева, али да је сада у страшним боловима. Конкретно, тврдила је да је стално боли десна страна стомака.

Узбуђен, краљ је наредио Анреу да Мери доведе у Лондон како би јој пружио најбољу могућу негу. У Лондону је дочекао Ричард Менингем, славни лекар оног времена. Он је утврдио да јој је десна страна абдомена благо увећана.

Прочитајте још: "Видео сам биће са дугачким прстима": Постоји ДОКАЗ који открива да ли сте имали везе са ВАНЗЕМАЉЦИМА (ВИДЕО)

У његовим рукама, Мери је поново имала порођај – овог пута родила је бешику дивље свиње. Менингену је цела ствар била сумњива јер је бешика смрдела на урин, али није дао никакав званичан коментар.

Недеље су пролазиле, а прича се надувавала и постала главна тема целе земље. Цео балон лажи пукао је 4. децембра. Политичар Томас Онслоу покренуо је истрагу на своју руку, и утврдио да Мерин муж, Џошуа, већ месецима навелико купује зечеве.

Притиснуо је Хауарда, који је на суду признао да га је Мерина сестра подмитила да учествује у превари. Мери је ухапшена, али је одбацила оптужбе за превару, а њена сестра говорила је да су зечеве набављали само за исхрану.

Дуго је трајало то порицање, а онда је Менингем изгубио стрпљење и запретио Мери да ће над њом извести стравичну операцију.

Напокон је Мери Тофт признала све. Након побачаја, док јој је грлић материце још био проширен, убацила је у материцу делове мачке и главу зеца. И прича о зецу који ју је толико узбудио да је побацила била је измишљена.

Кривила је све редом – од мајке до комшинице, да су је наговориле на ту лаж. Ништа јој није помогло, осуђена је за обмањивање и завршила је у затвору, а много је угледних лекара заувек изгубило муком стечени углед.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.