Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАЖЊА!

ЖЕНЕ НЕ ПЕРИТЕ ОВАКО КОСУ! Безазлена ГРЕШКА може озбиљно да повреди леђа

Хиљаде жена широм света перу косу на овај начин, не знајући да тако могу да повреде леђа!

1598872036_Depositphotos_22901682_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Због прања косе код куће могу се појавити болови у леђима који, уколико се не третирају, могу имати озбиљне последице.

Прочитајте још: Како ПЛИВАЊЕ утиче на ФИЗИЧКО И ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ

Ако и ви овако перете косу код куће, одмах престаните јер може бити опасно!

Прање косе тако што се сагнете и "ставите" главу у каду озбиљно оптерећује леђа.

Наша леђа нису навикла да на овај начин подржавају комплетну тежину горњег дела тела, и ако се савијете директно из кукова, убрзо ћете осетити бол.

Цела тежина горњег дела тела биће на терету нижег, лумбалног дела леђа, који ће убрзо почети да се "буни".

Прочитајте још: Шта је тачно КАРДИО ТРЕНИНГ и које су ПРЕДНОСТИ: Фитнес стручњаци дају одговор

Фото: Депозит

Овај део леђа састоји се од мањих мишића чија је основна функција потпора кичми, не оптерећење какво им се догађа у тој ситуацији.

Проблем ћете имати нарочито ако често седите, јер вам мишићи леђа и стомака, односно мишићи централног дела тела, неће бити довољно јаки да издрже ово оптерећење чак ни тих неколико минута.

Увек је боље да перете косу стојећи у кади или туш кабини, како не бисте оптеретили мишиће леђа.

Прочитајте још: Да ли сте знали да МИСЛИ ЛЕЧЕ? Могу да спрече и ОПАДАЊЕ КОСЕ!

Ако вас леђа "болуцкају" док перете косу, покушајте да нађете згоднији положај, али уколико прање косе прате оштри болови, јавите се лекару!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas